INTERLUDE: Το απόλυτο developer chain letter.

0

Επιθυμούμε πάντα περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε. Εχουμε χάσει το νόημα της ζωής και της πραγματικής ευχαρίστησης. Δεν ικανοποιούμαστε παρά μόνο όταν αποκτούμε! Συγκεντρώνουμε, μαζεύουμε, αποθηκεύουμε, χωρις να λογαριάζουμε τι θυσιάζουμε για πράγματα τα οποία τελικά δεν ευχαριστιόμαστε. Καταδικασμένοι στο αέναο κυνήγι αυτό, ξεχνούμε το σκοπό μας. Ποιός γνωρίζει τα γεμάτα νόημα λόγια του μεγάλου σύγχρονου φιλόσοφου Β. Θύρα, οπου μέσα σε μερικές λέξεις μας μεταφέρει το πραγματικό νόημα της ολοκλήρωσης; Χωρίς αυτά είμαστε χαμένοι, σε μια τόσο ανήλεη εποχή. Χωρίς σκοπό. Παραδομένοι σε υπερβολές, ξεχνούμε τη χαρά της δημιουργίας. Μοιράζομαι μαζί σας τα σοφά αυτά λόγια ως ταπεινός αγγελιαφόρος, ελπίζοντας να αγγίξουν την καρδιά σας και να σας κάνουν να απαρνηθείτε τη συνεχή αγωνιώδη και άσκοπη αναζήτηση ακόμα περισσότερων αγαθών που τελικά δεν θα σας κάνουν καλύτερους:

"640k SHOULD BE ENOUGH FOR EVERYBODY"


Στείλτε αυτό το απόσταγμα σοφίας σε 1024 άτομα που γνωρίζετε μέσα στα επόμενα 65535 λεπτά. Αν το κάνετε, θα κερδίσετε ευημερία, πνευματική ολοκλήρωση και κατανοητά compiler messages.

Ο κ. Αδιάφορος Απαπαπίδης έλαβε αυτό το γράμμα και αδιαφόρησε επιδεικτικά πατώντας shift-delete. Την επόμενη εβδομάδα η εταιρία του του ανέθεσε να υλοποιήσει μόνος του ένα σύστημα e-procurement σε perl. Σήμερα είναι άνεργος και εξασφαλίζει τα προς το ζειν κάνοντας customize παλιές εγκαταστάσεις λογιστικών πακέτων σε DOS.

O κ. Ζαμανφού Δενπιστεύογλου διάβασε αυτά τα σοφά λόγια και γέλασε περιπαικτικά. Στη συνέχεια έστειλε το γράμμα σε 1023 μόνο άτομα. Την ίδια μέρα η κόρη του του ανακοίνωσε την πρόθεσή της να γίνει Hardcore Java Developer και έφυγε από το σπίτι προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο κ. Δενπιστεύογλου βρίσκεται σήμερα έγκλειστος σε ίδρυμα Απεξάρτησης Από Τις Καταστροφικές Προς Το Solaris Τάσεις, και δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Η κ. Βαριεστημένη Καρεκλοκενταύρου διάβασε το γράμμα αυτό και δεν κατάλαβε την πραγματική του πρόθεση, μια και τα Αγγλικά της ήταν φτωχά. Το έστειλε υπηρεσιακά στον προϊστάμενό της και το ξέχασε. Τον επόμενο μήνα καταδικάστηκε σε σεμινάρια SAP εκτός ωραρίου εργασίας, χωρίς επιπλέον αμοιβή, στα Γερμανικά. Σήμερα είναι προϊσταμένη τμήματος μηχανογράφησης σε μεγάλο οργανισμό, αλλα νομίζετε οτι αυτό είναι καλό; Από τότε αναγκάστηκε να ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

Από την άλλη μεριά, ο κ. Πιστούλης Κοροϊδάκης κατάλαβε την πραγματική αξία του ρητού και απέστειλε το γράμμα αυτό σε 32768 άτομα. Ο κ. Κοροϊδάκης, σήμερα, μετά τον έρανο που για κάποιο περίεργο και θαυματουργό λόγο πραγματοποίησαν οι παραλήπτες των γραμμάτων για να του δείξουν οτι μια μόνο συμβουλη αρκεί καιδενθελουναλληευχαριστουμεπολυ, πραγματοποιεί επενδύσεις σε διεθνή χρηματιστήρια.

Η κ. Αβουλη Οτιπείτε διάβασε με μεγάλη προσοχή το ρητό και αποφάσισε να το στείλει στο upper management όλων των εταιριών με τις οποίες διατηρούσε επαφές. Προσελήφθη στη θέση της διευθύντριας μηχανογράφησης σε μεγάλο πολυεθνικό κολοσσό, δεδομένου οτι εθεωρήθη η πλεον ταλαντούχα στις διαδικασίες μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Μοιραστείτε αυτή τη σοφία με άλλους. Ισως αύριο η τύχη να χτυπήσει και τη δική σας πόρτα.

Σχόλια (5) -