ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 21: Reusability και σουρεαλισμός

0

Δευτέρα. Η καταραμένη μέρα της εβδομάδας. Αν δεν υπήρχε η Δευτέρα, η εβδομάδα θα ήταν καλύτερη, μια και τη Δευτέρα ξεκινούν όλες εκείνες οι ιστορίες που μπορεί να σας στοιχίσουν την ψυχική σας ηρεμία για την υπόλοιπη εβδομάδα. Νυσταγμένοι από το Σαββατοκύριακο, απογοητευμένοι από την προοπτική των πέντε εργάσιμων ημερών που σας κοιτούν κοροιδευτικά από το ημερολόγιο που βρίσκεται δίπλα στον υπολογιστή σας, τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί για να σας χαλάσει τη διάθεση περισσότερο;

Εμείς ξέρουμε.

Ενας Πολύξερος Τοθελωχθες που εισβάλλει στο γραφείο σας πριν προλάβετε να σκεφτείτε καν οτι χρειάζεστε καφέ.

ΠΞΧ: Ζαχαρία, το ταξιδιωτικό γραφείο ΠοτέΣτηνΩραΣου (Αφοι Καθυστερίδη &.ΣΙΑ) χρειάζεται μια εφαρμογή διαχείρισης κρατήσεων.
ΔΤΦ: (Νυσταγμένος) Πολύ ωραία Πολύξερε. Εχετε μιλήσει με τον πελάτη;
ΠΞΧ: Φυσικά!
ΔΤΦ: (Βαριεστημένα) Ωραια, δώσε μου τις απαιτήσεις τις εφαρμογής να τις μελετήσω.
ΠΞΧ: Ποιές απαιτήσεις; Μια εφαρμογή διαχείρισης κρατήσεων! Αφου εχουμε ξανακάνει! Βιαζόμαστε πολύ, πρέπει να είναι έτοιμη σε μια εβδομάδα!
ΔΤΦ: (Πανικόβλητος!) ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ; Πολύξερε, μπορεί να έχουμε ξανακάνει εφαρμογή, αλλά την είχαμε κάνει για την κλινική "ΧαιρετισμουςΣτονΑγιοΠετρο", που την χρησιμοποιούσαν για να διαχειρίζονται τις προγραμματισμένες χειρουργικές τους επεμβάσεις.
ΠΞΧ: Ε και; Δεν έχεις επαναχρησιμοποιήσιμα κομμάτια; Αλλάζεις λίγο το business logic και φύγαμε.
ΔΤΦ: Πολύξερε, έχω την αμυδρή εντύπωση ότι ένα combo box "κατηγορία επέμβασης" δεν θα ενδιαφέρει πολύ ένα ταξιδιωτικό γραφείο.
ΠΞΧ: Αυτό σου λέω. Προσαρμόζουμε το business logic λιγάκι και είμαστε οκ. Ας το κάνουμε "κατηγορία ξενοδοχείου". Κρατήσεις οι μεν, κρατήσεις και οι δε.
ΔΤΦ: Πολύξερε, δεν είναι τόσο απλό, ξερεις, η προσαρμογή της χρέωσης μεταχειρουργικής κλίνης ανάλογα με την περιγραφή της πάθησης ίσως δεν αρμόζει...
ΠΞΧ: Ζαχαρία! Αλλαξε τα λεκτικά! Κανε την παθηση...χμμμ...θέση! Αυτό είναι! Οικονομική θέση, business class, και τέτοια. Ολα καλά, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Βιαζόμαστε!
ΔΤΦ: Τα λεκτικά; Θα το ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΜΕ αυτό Πολύξερε.
ΠΞΧ: Μα έχουμε το 90% ήδη έτοιμο. Ακου εκεί τώρα, γιατί να κάνουμε καινούρια εφαρμογή; Αφού μπορούμε να βάλουμε τα πράγματα να δουλεψουν για μάς. Ξεκίνα, δεν μας παίρνει ο χρόνος
ΔΤΦ: ...

Η εβδομάδα περνάει και ξανάρχεται η Δευτέρα. Η καταραμένη, όπως είπαμε, μέρα, και λοιπά και λοιπά...και ναι, υπάρχει ακόμα χειρότερη εμπειρία για τις Δευτέρες από έναν Πολύξερο που εισβάλλει πρωι πρωι στο γραφείο σας.

Ενας Πολύξερος που εισβάλλει πρωι-πρωι στο γραφείο σας απαιτώντας την παράδοση έργου.

ΠΞΧ: (Αγχωμένος) Λοιπόν, είμαστε έτοιμοι;
ΔΤΦ: (Πληκτρολογώντας ακόμα) Εκανα ό,τι μπόρεσα. Πολύ βιαστική δουλειά, ίσως να έχει bugs, τα υποσυστήματα δεν...
ΠΞΧ: (Αδιαφορώντας) Ωραία λοιπον πακετάρισμα και βουρ εγκατάσταση.
ΔΤΦ: (Εκπληκτος) Δεν θα περάσει από test;
ΠΞΧ: Μα δεν τα είπαμε; Ο πελάτης είναι βιαστικός! Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς! Μια χαρά θα δουλέψει, λοιπόν παμε κατευθείαν για εγκατάσταση.

Δευτέρα και πάλι (σας τα ξανάπαμε,ε ;) ΚΙ ΟΜΩΣ, υπάρχει μια ακόμα χειρότερη εμπειρία από έναν Πολύξερο που εισβάλλει κλπ κλπ.

ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΞΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΣΠΑΡΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ!

ΠΞΧ: (Ιδρωμένος, κάτασπρος, με τρεμάμενα χέρια) Ζαχαρία χαθήκαμε! Καταστραφήκαμε!
ΔΤΦ: Τι συμβαίνει;
ΠΞΧ: (Λαχανιασμένος, στα πρόθυρα εγκεφαλικού) Η εφαρμογή του ταξιδιωτικού γραφείου! Σε μια κράτηση που έγινε, ενώ επιλέχθηκε αεροπλάνο της εταιρίας ΤαΚεναΑεροςΕιναιΦιλοιΜας και θέση VIP, τον πελάτη παρέλαβε ένα Super Puma! Χωρίς να προσγειωθεί καν!
ΔΤΦ: Ουχ...πρέπει να ξέχασα να βγάλω το κομμάτι της on-line ειδοποίησης...
ΠΞΧ: Αντε και το μπαλώσαμε εκεί. Τηλεφωνήσαμε, καναμε τις απαραίτητες ενέργειες και τελικά ο πελάτης έφτασε στο ξενοδοχείο...
ΔΤΦ: (Προσπαθεί να ηρεμήσει τον Πολύξερο) Ε, όλα καλά. Θα το διορθώσω και...
ΠΞΧ: ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! (Ιδρωνει σαν ιπποπόταμος που ανακάλυψε την πρωινή γυμναστική). Κατά την άφιξή του τον παρέλαβαν νοσοκόμοι και αφού τον νάρκωσαν, τον μετέφεραν οριζοντίως στο ξενοδοχείο με φορείο. Για πρωινό έφαγε 4 ενέσεις αντιβίωσης ενώ στο συνέδριο το οποίο θα πήγαινε να παρακολουθήσει του απαγόρευσαν την είσοδο λόγω φόβου διάδοσης μιας νόσου από την οποία ισχυρίζονταν οτι υπέφερε!
ΔΤΦ: (Βήχει αμήχανα). Εεεεε, υπήρχε ένα κομμάτι ιατρικού ιστορικού...πάνω στην βιασύνη μου το άφησα γεμάτο, με συνέπεια, φαντάζομαι, να συνδέονται αυτόματα κάποιοι πελάτες με υπάρχοντες κωδικούς...
ΠΞΧ: Κάθε βράδυ δεχόταν επισκεπτήριο από καρδιολόγο!
ΔΤΦ: ...
ΠΞΧ: (Βλέμμα θανατοποινίτη πριν το εκτελεστικό απόσπασμα) Το χειρότερο δεν το άκουσες ακόμα...
ΔΤΦ: (Ανήσυχος) ποιό είναι το χειρότερο;
ΠΞΧ: Στην επιστροφή του έκαναν εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας και τον έβαλαν σε καταστολή!
ΔΤΦ: (Προσπαθώντας να διασκεδάσει την κατάσταση) Εεεε, ωραία, φταίει το module online διαχείρισης προγραμματισμένων εγχειρήσεων...αλλα τουλάχιστον δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί...
ΠΞΧ: ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΣ! Οχι να διαμαρτυρηθεί, ούτε να μιλήσει δεν μπορεί!
ΔΤΦ: (Διαπιστώνει το εύρος της καταστροφής με φωνή που μόλις ακούγεται)...το module διαχείρισης προγραμμ...
ΠΞΧ: (Ουρλιάζοντας) Και φταις ΕΣΥ! Τώρα θα πρέπει να...
ΔΤΦ: (Κοιτώντας από το παράθυρο, διακόπτοντας) Πολύξερε;
ΠΞΧ: (Εξαλλος) ΤΙ;
ΔΤΦ: Εχμ, δεν ξέρω αν πρέπει να σου το πω, αλλα ένα νοσοκομειακό έχει παρκάρει με τις σειρήνες αναμμένες έξω από την εταιρία...
ΠΞΧ: (Πανικόβλητος) Ωχ ΟΧΙ!
ΔΤΦ: Τι συμβαίνει;
ΠΞΧ: Είχα κάνει και εγώ κράτηση μέσω της εφαρμογής για μια έκθεση που γίνεται αυριο!
ΔΤΦ: (Πονηρά) Ε, δεν πας κάτω να συννενοηθείς;
ΠΞΧ: Ναι, έχεις δίκιο. Θα παω να τους εξηγήσω ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ! (Φεύγει βιαστικά)
ΔΤΦ: (Αναστενάζοντας) Ωχ τι πάθαμε...για να δω τι λέει ο φάκελος ιστορικού που "εκατσε" στον Πολύξερο...(κλικ κλικ κλικ)
ΔΤΦ: (Διαβάζει)
ΔΤΦ: "...διαταραγμένη προσωπικότητα, ιδιαίτερα επικίνδυνη, μιμείται προσωπικότητες, προτιμώμενος τρόπος καταστολής η νάρκωση..."
ΔΤΦ: (Κάθεται πίσω με μια έκφραση ανακούφισης - δεν θα σας πούμε με τι μοιάζει αλλά περιλαμβάνει εφημερίδα και τσιγαράκι σε ιδιαίτερο χώρο - στο πρόσωπό του)

Από έξω ακούγονται οι απεγνωσμένες κραυγές του Πολύξερου καθώς προσπαθεί να ξεφύγει από τους μπρατσωμένους νοσοκόμους...

ΠΞΧ: ΜΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΛΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ! ΕΙΜΑΙ Ο PROJECT MANAGER ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ! ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΝΑ ΣΑΣ ΧΤΥΠ(ΝΤΟΥΠ)

Οι νοσοκόμοι δένουν τον αναίσθητο πλέον Πολύξερο στο φορείο και ξεκινούν με τις σειρήνες να ουρλιάζουν για το πλησιέστερο ψυχιατρείο

ΔΤΦ: (Σκέφτεται) Καλύτερα να τα αφήσουμε όπως έχουν τα πράγματα...(σαρδόνιο γέλιο)

Δευτέρα.

Αυτή η Δευτέρα είναι, παραδόξως, αγαπημένη. Κανένας Πολύξερος δεν εισβάλλει στο γραφείο του Ζαχαρία αυτή τη Δευτέρα. Αυτή η Δευτέρα είναι όπως θα έπρεπε να είναι όλες οι Δευτέρες. Αυτή η Δευτέρα, είναι σαν Παρασκευή!

Για την ιστορία, ο πελάτης κατάφερε να βγεί από το νοσοκομείο. Καθ'ότι είχε ήδη προγραμματίσει την επέμβαση αυτή (χωρίς κανείς να το ξέρει), ήταν περιχαρής που την έκανε δωρεάν και αποφάσισε να μην προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά της Τρια Κιλά Κώδικα ΑΕ, η οποία πλήρωσε όλο το κόστος, δεδομένου οτι το σφάλμα οφειλόταν σε δική τους ενέργεια, και συγκεκριμένα στο project management του ψυχικά διαταραγμένου Πολύξερου. Ο Πολύξερος πέρασε μια εβδομάδα κούρας σε κατάλληλο για την περίπτωσή του ίδρυμα και, όλως περιέργως, δεν απολύθηκε, μια και η διοίκηση της εταιρίας ναι μεν προσπάθησε να βρει καλύτερο project manager, αλλά διαπίστωσε οτι όλοι οι υποψήφιοι ήταν περισσότερο ψυχικά διαταραγμένοι από αυτόν - και χωρίς αυτό να οφείλεται σε bug καμμίας εφαρμογής.

Ο Ζαχαρίας ακόμα γελάει.

Σχόλια (1) -