Fanfic: Απόλυτος Ξερόλας and family (by Ιωάννης Νικολαϊδης)

0

 
Αυτή είναι μια ιστορία που ο φίλος αναγνώστης (και πιθανότατα μελλοντικός συγγραφέας!) Ιωάννης Νικολαϊδης παραχώρησε ευγενικά (δεν έχω αλλάξει λέξη). Η Τρια Κιλά Κώδικα αποκτά ένα νεό μέλος (όχι ότι το επεδίωκε) και σε αυτό το επεισόδιο ο μόνος που δεν πρωταγωνιστεί είναι ο Ζαχαρίας.
 
Είναι καλοκαίρι! Ο Ζαχαρίας έχει αποταμιεύσει τις άδειες της τελευταίας επταετίας για να πάει διακοπές 6.5 ώρες στη μαγευτική πλαζ που λέγεται "Υπόνομος κάτω απ' το σπίτι". Το σημερινό επεισόδιο διαδραματίζεται, για πρώτη φορά, απουσία του πρωταγωνιστή μας.

Η ώρα είναι 12:30 το μεσημέρι. Τα πληκτρολόγια τιτιβίζουν χαρούμενα, ο καφές καταναλώνεται με ρυθμούς τριών κουτιών τη μέρα (καθώς, μιας και ο Ζαχαρίας λείπει, η κατανάλωση έχει υποδιπλασιαστεί) και η δουλειά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης, παράγεται.

Στο σαλονάκι της εταιρίας, δύο γυναίκες κάθονται και συζητούν πίνοντας καφέ. Η μία είναι νέα, ντυμένη και βαμμένη στην τρίχα, με ρούχα που δείχνουν περισσότερο δέρμα απ' το μέσο βυρσοδεψείο. Η άλλη είναι μέσης ηλικίας· φοράει το άγχος και την αϋπνία τόσο έντονα όσο η πρώτη φοράει το μέικαπ, αλλά παρ' όλ' αυτά ένας προσεκτικός παρατηρητής θα την έλεγε και αυτήν καλλονή. Πρόκειται αντιστοίχως για την Τούλα, Υπεύθυνη Διαχείρισης ΔικτυοΤηλεΠληροφοριακών Συστημάτων της εταιρίας ΤρίαΚιλάΚώδικα, και τη Μαίρη Ξερόλα (το γένος Παναγιωταρά), σύζυγο του R&D Manager της ίδιας εταιρίας Απολύτου Ξερόλα. Η συζήτησή τους περιστρέφεται κυρίως γύρω από φορέματα και smartphones· η Τούλα αναφέρει με ιδιαίτερο εντυπωσιασμό τα πιο μοντέρνα και φανταχτερά μοντέλα ενώ η Μαίρη εκθειάζει όσα είναι ανθεκτικά, άνετα και αξιόπιστα.

Η πόρτα ανοίγει, και ο Απόλυτος Ξερόλας μπαίνει στην εταιρία. Η Τούλα και η Μαίρη γυρνούν χαρούμενες και τον υποδέχονται, καθώς είναι ο άνθρωπος που τόση ώρα περίμεναν.

"Απόλυτε! Ήρθες επιτέλους!"

"...Μαίρη;! Τι κάνεις εσύ εδώ;! Γιατί ήρθες στην εταιρία;"

"Μα καλέ μου, έχω να σε δω ένα μήνα. Στο σπίτι έρχεσαι στις 11 και φεύγεις στις 6. Ήθελα να σε δω λίγο."

"Εεε, ναι, καταλαβαίνεις τώρα. Είχα αναλάβει το project της ΔενΞέρουμεΤιΘέλουμε ΑΕ, και της θυγατρικής της τής ΑπαιτούμεΝαΞέρετεΕσείς ΕΠΕ, και έπρεπε να δουλεύω συνέχεια."

Όντως, μιας και ο Ζαχαρίας έπρεπε να πάει διακοπές, το εγχείρημα είχε ανατεθεί στον Απόλυτο. Το είχε ζητήσει ο ίδιος, καθώς αποτελούσε μία καταπληκτική δικαιολογία για να λείπει απ' το σπίτι, ώστε ν' αποφεύγει ν' ακούει τη γυναίκα του να γκρινιάζει για παράλογα πράγματα όπως "Μη σκουπίζεις τα χέρια σου στις κουρτίνες" και "μην καπνίζεις το βασιλικό απ' τη γλάστρα". Ο ελεύθερός του χρόνος είχε γεμίσει με επισκέψεις σε γνωστές-άγνωστες ξεπεταρούλες που γνώρισε διαδικτυακά.

"Και; Το έχεις τελειώσει;"

"Φφφφφφφφφφφ... Ναι, το τέλειωσα σήμερα. Εντάξει τώρα;"

"Αλήθεια;! Αυτό είναι καταπληκτικά νέα! Μπορώ να το δω;"

Ο Απόλυτος την κοιτάζει περίεργα. Αμφιταλαντεύεται για μερικά δευτερόλεπτα. Στο τέλος, αποφασίζει να της κάνει το χατήρι, και ανάβει την οθόνη του.

"Να, ορίστε. Δες το, να δω τι θα καταλάβεις."

Η Μαίρη κάθεται χαρούμενη στον υπολογιστή του, κοιτάζοντας τον κώδικα που αυτός έχει γράψει. Η ροδέλα του ποντικιού κάνει μερικές περιστροφές. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η χαρά της έχει λιώσει, αφήνοντας στο πρόσωπό της μια μάσκα δυσπιστίας, και μετά οργής.

"...τι είναι αυτό;"

"Αυτό, καλή μου, λέγεται ΚΩΔΙΚΑΣ. Είναι αυτό που γράφουμε για την εταιρία. Να, αυτό---"

"ΤΙ. ΕΙΝΑΙ. ΑΥΤΟ;!"

"Σου εξήγησα, είναι ο ΚΩΔΙΚΑΣ. Τον έγραψα για---"

"ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΠ' ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΡΕ ΑΧΑΪΡΕΥΤΕ;! ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ 5-6 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΥΛ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ; ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙΣ FENCEPOSTING PROBLEMS ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΣΟΥ ΒΡΟΧΟΥΣ;!"

Τα τύμπανα των υπαλλήλων της εταιρίας έχουν αρχίσει να πονούν. Η Τούλα αποφασίζει να επέμβει.

"Κυρία μου, κάνετε σκηνή. Γιατί δεν αφήνετε τον άντρα σας που ξέρει απ' αυτά να---"

"ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ! ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ EXCEPTIONS ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ;! ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΠΟΣΕΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ;!"

Τα τζάμια πάλλονται ορατά. Η ηλικιωμένη κυρία στο απέναντι κτήριο έχει ακούσει τα πάντα, κάνοντάς την να αναρωτιέται μήπως το χαρτί του γιατρού που γράφει "90% κώφωση" είναι εν τέλει λανθασμένο.

"Μαίρη, μπορείς να σταματήσεις να---"

"Φύγε."

Η φράση αυτή ειπώθηκε τόσο σιγανά ώστε μετά βίας ακούστηκε. Παρ' όλ' αυτά, η ψυχρότητα με την οποία ειπώθηκε άφησε πάχνη στις οθόνες του γραφείου.

"Με διώχνεις απ' τη δουλειά μου;"

"ΦΥΓΕ."

Ο Απόλυτος στρέφει επί τέλους τα μάτια προς τη γυναίκα του. Αυτό που αντικρύζει είναι ένα βλέμμα τόσο φονικό που θα μπορούσε να προξενήσει θάνατο σε κατοικίδια μικρότερα από 750 γραμμάρια, και να ντροπιάσει το μεγαλύτερο δάσκαλο του Ameridote.

"Εεεεε... εντάξειφεύγωταλέμεστοσπίτι. ΑΦΕΝΤΙΚΟΟΟΟΟΟ!"

Ο Χοντρολεφτάς Υποσχετόπουλος, αφεντικό της ΤρίαΚιλάΚώδικα ΑΕ, βγαίνει απ' το γραφείο του. Έχει ακούσει προφανώς τα πάντα, μαζί με το πλήρωμα του ISS που έτυχε να περνάει από πάνω εκείνη τη στιγμή.

"Απόλυτε;! Τι γίνεται εδώ; Τι αηδίες λέει αυτή η ΥΣΤΕΡΙΚΙΑ;!"

"Αφεντικό, η γυναίκα μου είναι... λέει πως ο κώδικας που έγραψα δεν είναι καλός."

"Και επειδή αυτή ήρθε και λέει ό,τι της κατέβει, πάει να πει πως εμείς θα... ΑΠΑΝΑΪΑΜ"

Ο Υποσχετόπουλος δεν πρόλαβε να αποσώσει τη φράση του, καθώς το φονικό βλέμμα της Μαίρης του πάγωσε το βηματοδότη.

"Αφεντικό... φοβάμαι."

"ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΙΑΚΙΛΑΚΩΔΙΚΑ! Άτακτος υποχώρησις... εεε... θέλω να πω έκτακτο εταιρικό δείπνο. Όλοι έξω!"

Ο Ζαχαρίας επέστρεψε στη δουλειά το επόμενο πρωί στις 10, εκνευρισμένος που η παραλία όπου σκόπευε να πάει είχε ιδιωτικοποιηθεί και έπρεπε να κόψει εισητήριο. Βρήκε μια εταιρία άδεια, καθώς και μόνο η ανάμνηση του σκηνικού αρκούσε για να απομακρύνει όλους τους υπαλλήλους για 24 ώρες. Μπαίνοντας, βρήκε στο γραφείο του Απόλυτου Ξερόλα ένα στρώμα αλατιού πάχους ενός χιλιοστού, αποθεμένο στην επιφάνεια σε κηλίδες, λες και κάποιος είχε χύσει 2 κουβάδες δάκρυα πάνω. Στην οθόνη του, υπήρχε ένας κώδικας που δε διαβαζόταν ούτε σε μια γραμμή (αναμενόμενο) αλλά δούλευε χωρίς κανένα πρόβλημα (καθόλου αναμενόμενο). Στην τελευταία του γραμμή, υπήρχε ένα σχόλιο που όμοιό του δεν είχε ξαναγραφτεί στην εταιρία:

// SOU 'DWSA TA KALYTERA MOU HRONIA!!!!!

 

Σχόλια (1) -