Ζούν ανάμεσά μας #22: Ο Αόρατος Michael Scott

0

 

Ο Αόρατος Michael Scott είναι μια ειδική περίπτωση μίξης των υπερδυνάμεων του Αόρατου Ανθρώπου με αυτές του Michael Scott, διευθυντή της Dunder Mifflin (από τη σειρά The Office US). Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ον με τη δύναμη να υποβάλλει απίστευτα εξωπραγματικές απαιτήσεις και ταυτόχρονα να μπορεί να εξαφανίζεται από το πεδίο αντίληψής σας κατά βούληση. Δεν μπορεί όλος ο κόσμος να αναγνωρίσει τον Αόρατο Michael Scott και οι υπερδυνάμεις του ενεργοποιούνται μόνο όταν έρχεται σε επαφή με κάποιον που έχει την ιδιότητα του Ελεύθερου Επαγγελματία.

Για να το κάνουμε πιο κατανοητό, ας υποθέσουμε ότι είστε γραφίστας ο οποίος μόλις ανέλαβε την κατασκευή του λογοτύπου της εταιρίας την οποία διευθύνει ο Αόρατος Michael Scott. 

Έχετε ολοκληρώσει τα προσχέδια του λογοτύπου σύμφωνα με τις προδιαγραφές που σας δόθηκαν, οι οποίες λίγο - πολύ ζητούν ένα κυκλικό σχήμα εντός του οποίου θα περιέχεται το όνομα της εταιρίας, ενώ το κυρίαρχο χρώμα θα είναι το γαλάζιο. Φτιάχνετε λοιπόν τις προτάσεις σας και τις παρουσιάζετε στον Αόρατο Michael Scott.

Ο Αόρατος Michael Scott αρχικά αποκαλύπτει μέρος της ιδιότητάς του με φαινομενικά αθώες παρατηρήσεις όπως “θα ήταν καλό να είναι λίγο μεγαλύτερη η γραμματοσειρά” ή “ίσως λίγο πιό σκούρο γαλάζιο”. Μέχρι εδώ καλά.

Ξαναφτιάχνετε τις προτάσεις σας και ξαναπάτε.

Ο Αόρατος Michael Scott αρχίζει σιγά-σιγά να αποκαλύπεται με παρατηρήσεις του τύπου “όμορφο, αλλά δεν κάνει το ‘κλικ’ που θα θέλαμε” ή “αυτό μου δημιουργεί μια απωθητική διάθεση” ή ακόμα “ειναι πολύ επίπεδο”.

Παίρνετε βαθιά ανάσα, ανανεώνετε τα αποθέματα καφέ σας, εργάζεστε πυρετωδώς και φτιάχνετε την ΤΕΛΕΙΑ πρόταση την οποία ξαναπάτε να παρουσιάσετε.

Ο Αόρατος Michael Scott ξεδιπλώνει πλέον όλο το φάσμα της υπερδύναμής του: 

“Ναιαιαιαι, αλλά αυτό το κυκλικό concept καλό θα ήταν να είναι λιγότερο κυκλικό. Δεν θα μπορούσε να είναι ένας ορθογώνιος κύκλος που να τριγωνίζεται στις άκρες;”

“Αυτό το μπλε θα ήταν καλύτερο να θυμίζει λίγο κίτρινο. Και στη μέση φούξια. Μπλε, αλλά φούξια.”

“Δεν γίνεται λιγότερο λευκό αυτό το λευκό;”

“Δεν κάνει ‘pop’, ίσως αν βάζαμε ένα αρκουδάκι κάτω δεξιά;”

“Δεν μου αρέσει γιατί μου θυμίζει τηγανιτή πατάτα. Γίνεται να θυμίζει λιγότερο τηγανιτή πατάτα;”

“Μου ξυπνάει αναμνήσεις από την τραυματική παιδική μου ηλικία. Φταίει το λευκό φόντο. Δοκίμασε να βάλεις παπαρούνες για φόντο”

Ο Αόρατος Michael Scott έχει πλέον αποκαλυφθεί ως προς το ήμισυ της υπερδύναμής του. Η πλήρης αποκάλυψη γίνεται συνήθως μετά το 30ό iteration, όταν πλέον σας έχει απομυζήσει κάθε μορφή ενέργειας, διάθεσης, κινήτρου ή προσωπικής καθαριότητας θα μπορούσατε να έχετε, ενώ παράλληλα απαιτεί παρουσίαση της κάθε παραλλαγής που έχετε δημιουργήσει με τη φυσική σας παρουσία στα γραφεία της εταιρίας του, που βρίσκονται στη μέση ενός ξερού χωραφιού όπου κανείς φθάνει μόνο από χωματόδρομο, 100 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα σας.

Έχετε δημιουργήσει ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ πρόταση. Ενσωματώνει στοιχεία από ΟΛΕΣ τις παράλογες απαιτήσεις του Αόρατου Michael Scott, είναι ένα ΜΑΓΙΚΟ λογότυπο που αλλάζει μορφή και νόημα ανάλογα με την οπτική γωνία από την οποία το παρατηρεί κανείς και σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του παρατηρητή. Οι Ζυγοί με καστανά μάτια το βλέπουν τετράγωνο μπλε, οι Αιγόκεροι με μεγάλη μύτη το βλέπουν τριγωνικό κόκκινο. Αν είναι κάποιος χορτοφάγος, το βλέπει πράσινο. Παρόμοιες διαφοροποιήσεις υφίσταται το λογότυπο βάσει του φωτισμού, του είδους μουσικής που ακούει ο παρατηρητής και του αν έχει αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Τέλεια. Πρόταση. Τέλεια.

Η εργασία σας γίνεται φυσικά ΑΠΟΔΕΚΤΗ και εσείς έχετε κάθε λόγο να πανηγυρίζετε που θα λάβετε αμοιβή που αντιστοιχεί σε 10 ώρες εργασίας έχοντας ξοδέψει πάνω από 200, αλλά τέλος πάντων αυτά έχει το επάγγελμα.

Και εμφανίζεστε στα γραφεία της εταιρίας μια τελευταία φορά, σε προσυμφωνημένη ώρα και ημέρα, στο λογιστήριο, για να εισπράξετε την αμοιβή σας (η εταιρία, φυσικά, πληρώνει με επιταγή).

Και έχετε την σπάνια ευκαιρία να απολαύσετε την υπερδύναμη του Αόρατου Michael Scott στην πλήρη έκτασή της.

“Λυπάμαι, ο Διευθυντής απουσιάζει και δεν μπορώ να εκδόσω επιταγή χωρίς την έγκρισή του”

Θα ορκιζόσασταν πως είδατε το αυτοκίνητό του παρκαρισμένο από κάτω την ώρα που μπαίνατε.

Το γραφείο του είναι ανοιχτό και φαίνεται στο βάθος του διαδρόμου.

Η κούπα του καφέ φαίνεται να αχνίζει επάνω στο γραφείο

Το σακάκι του είναι κρεμασμένο στην κρεμάστρα.

“Τι να σας πω, δεν έχει φανεί σημερα. Πηγαίνετε και θα σας ειδοποιήσουμε εμείς.”

Τον βλέπετε να βγαίνει από την τουαλέτα και να κατευθύνεται στο γραφείο του και ενημερώνετε πανικόβλητοι τη λογίστρια δείχνοντας με το δάχτυλο.

“Κάνετε λάθος, αυτός είναι επισκέπτης. Πηγαίνετε παρακαλώ”

Τον βλέπετε να κάθεται στο γραφείο του διευθυντή και να πίνει από την κούπα του καφέ που βρίσκεται πάνω στο γραφείο του διευθυντή. Να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή που βρίσκεται πάνω στο γραφείο του διευθυντή και να τηλεφωνεί από το τηλέφωνο που βρίσκεται στο γραφείο του διευθυντή. Να βάζει τις ποδάρες του πάνω στο γραφείο του διευθυντή. 

“Είπαμε,ο κ. Διευθυντής δεν έχει έρθει σήμερα. ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ”.

Η υπερδύναμή του είναι τόσο μεγάλη που αρχίζετε σιγά σιγά να πείθεστε πως έχετε παραισθήσεις και πως στην πραγματικότητα βλέπετε ένα άδειο γραφείο, πως αυτός που βρίσκεται αυτή τη στιγμή μέσα και χαζογελάει στο τηλέφωνο φωνάζοντας σποραδικά ακατάληπτα πράγματα σε υπαλλήλους που περνάνε απ’έξω είναι απλά προϊόν της φαντασίας σας. 

Φεύγετε.

Και αρχίζετε τα τηλέφωνα για να δείτε πότε θα πληρωθείτε.

Και η απάντηση είναι μονίμως η ίδια: “Λείπει τώρα και δεν μπορώ να κάνω τίποτα χωρίς την έγκρισή του”.

Και περνάει έτσι ένα τρίμηνο.

Και κάποια στιγμή συνηδειτοποιείτε την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ: 

 

Ο Αόρατος Michael Scott εκτός από υπερήρωας είναι και απίστευτος businessman. Λίγο το έχετε να μπορεί να λειτουργεί μια εταιρία χωρίς (ορατό) γενικό διευθυντή για ένα ολόκληρο τρίμηνο;

Αλλά εσείς θα πληρωθείτε μόλις αδυνατίσουν οι υπερδυνάμεις του και αναγκαστεί να ξαναγίνει ορατός. Φημολογείται ότι αυτό γίνεται συνήθως την επόμενη φορά που θα σας χρειαστεί επειγόντως.

Και, φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, θα πληρωθείτε με επιταγή εξαμήνου. Γιατί είπαμε, υπερήρωας είναι, όχι βλάκας.

 

Σχόλια (1) -