True Story: Φιλική, φρικώδης τεχνική υποστήριξη

0

 

Άλλο ένα true story από το φίλο μας John - αυτή τη φορά η ιστορία μας έχει να κάνει με το γνωστό πρόβλημα των λάθος ερωτήσεων για λάθος προβλήματα, κάτι που έχω συναντήσει προσωπικά πολύ περισσότερες φορές από όσες θα ήθελα. Η ιστορία πάντα η ίδια: Ο έχων το πρόβλημα ΥΠΟΘΕΤΕΙ οτι γνωρίζει ακριβώς την αιτία του και κάνει μια ερώτηση για να λύσει αυτό που έχει υποθέσει ότι είναι η αιτία - κάτι που τις περισσότερες φορές απλά αποτελεί τραγικό λάθος. Παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο, χωρίς καμία επέμβαση:

Αυτή είναι η μία, τρομερή, απίστευτη ιστορία τρόμου από τεχνική υποστήριξη που μου έχει συμβεί. Είπα να τη στείλω σε σένα, φίλτατε Ζαχαρία, μπας και σε ενδιαφέρει.

Όλα ξεκίνησαν τόσο αθώα... μια απλή ερωτησούλα ενός αδερφικού μου φίλου για ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Αυτό που θα επακολουθούσε θα ήταν 90 λεπτά απόλυτης σύγχυσης.

"Πώς μπορώ να κάνω πλήρη οθόνη μια καρτέλα στο firefox χωρίς να χρησιμοποιήσω το πλήκτρο πάνω-δεξιά;"

Μου φάνηκε λίγο περίεργη ως ερώτηση. Το ότι fullscreen γίνεται το παράθυρο και όχι η καρτέλα ήταν μάλλον το βασικότερο.

"Μπορείς να πατήσεις το πλήκτρο F11."

"Όχι, αυτό κάνει το ίδιο πράγμα με το κουμπάκι πάνω δεξιά. Εγώ θέλω άλλον τρόπο."

Περίεργο. Ξέρω ότι δεν κάνουν το ίδιο πράγμα, αφού το κουμπάκι πάνω δεξιά δεν αποκρύπτει τα εργαλεία.

"Δοκίμασε να κάνεις δεξί κλικ στο παράθυρο και να πατήσεις maximise..."

"Όχι, δε θέλω αυτό! Θέλω άλλο τρόπο να το κάνω fullscreen!"

Θα με συγχωρέσεις που δεν καταφέρνω να θυμηθώ και τα 87 λεπτά που ακολούθησαν. Βάλε τη φαντασία σου να σκεφτεί δοκιμές επί δοκιμών, αρνήσεις του εν λόγω φίλου ότι εξυπηρετήθηκε, και έναν τρομερό πονοκέφαλο να σφυροκοπάει στα μηνίγγιά μου. Πάντως, θυμάμαι γλαφυρότατα το αποκορύφωμα:

"Ε τι να σου πω! Άμα είναι, πάνε τον κέρσορα στην άκρη του παραθύρου και μεγάλωσέ το μόνος σου!"

"Όχι, δεν κατάλαβες. Τον πήγα εκεί τον κέρσορα και έφερα το παράθυρο στο μέγεθος που θέλω, αλλά μετά όταν πατάω maximise μου το κάνει πλήρη οθόνη!"

".......................................................

Ρε αγόρι μου. Ρε χρυσό μου παλληκάρι.

Αφού έχεις φέρει το παράθυρο στο μέγεθος που θέλεις, το οποίο είναι τμήμα της οθόνης και όχι πλήρης...

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΙΣΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΕΤΣΑΛΚΟΑΤΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΑΤΕΡΑΣΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ FULLSCREEN?!?!"

"Γιατί μετά όταν κάνω click+drag μέσα στο παράθυρο το μετακινεί! OMG γιατί το κάνει αυτό;!"

Το ακούς αυτό το ευχάριστο κελάρυσμα; Είναι ο ήχος του αίματος που βγαίνει απ' το ανεύρυσμα που μόλις έπαθα.

"Για δοκίμασε να πατήσεις 2-3 φορές το κάθε πλήκτρο alt που έχεις..."

"OMG! Δούλεψε! Σ' ευχαριστώ τόσο πολύ!"

Ναι κυρίες και κύριοι, ένα κολλημένο πλήκτρο alt οδήγησε στην ερώτηση "Πώς μπορώ να κάνω fullscreen μια καρτέλα του firefox χωρίς να χρησιμοποιήσω το κουμπάκι πάνω-δεξιά". Τα σχόλια... δικά σας.

Φιλικά,

ΧαμηλοΜύτης ΧωρίςΜάστερ.

 

To True Story ειναι μια (νέα) περιοχή στην οποία γράφουμε (σχεδόν) πραγματικές ιστορίες που έχουν συμβεί σε εμάς ή γνωστούς μας. Φυσικά, επειδή όπως και με κάθε ιστορία σε αυτό το blog, το στοιχείο της υπερβολής ενδέχεται να είναι ελαφρώς εντονότερο από το σύνηθες προς χάριν του χιούμορ. η ομοιότητα με πραγματικά γεγονότα μπορεί να μην είναι τυχαία, αλλά μπορεί και να μην είναι και απόλυτη ομοιότητα. Αν καταλάβατε, που σας το εύχομαι, μπορείτε να στείλετε και τις δικές σας ιστορίες στο truestory [ΠΑΠΑΚΙΠΟΥΔΕΝΕΙΝΑΙΠΑΠΑΚΙΑΛΛΑΕΤΣΙΤΟΛΕΜΕΕΜΕΙΣ] triakilakodika.gr. Απαραίτητος όρος να μην "φωτογραφίζει" η ιστορία σας ούτε στο ελάχιστο υπαρκτές καταστάσεις, πρόσωπα και έργα και φυσικά να μην αναφέρονται ονόματα. Διατηρούμε το δικαίωμα να δημοσιεύσουμε οτιδήποτε μας στείλετε με τις απαραίτητες αλλαγές σε περίπτωση που κρίνουμε ότι απαιτείται για να προστατευθούν υπαρκτά πρόσωπα ή επιχειρήσεις. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύσουμε τίποτα από ο,τι θα στείλετε, γιατί μπορούμε.

 

Σχόλια (3) -