Πότε χρειάζεσαι πραγματικά dedicated server

0

 

Εφτιαξες τη νέα σου web εφαρμογή. “Ωραία”, λες, “ώρα να την βγάλουμε online”. Επιλέγεις το φθηνότερο πρόγραμμα shared hosting που θα μπορούσες να βρεις, την ανεβάζεις και κάνεις την πρώτη κλήση. 

Αργεί λίγο. “Ε, θα είναι μέχρι να σηκωθεί η εφαρμογή”, λες. 

Αργεί περισσότερο. Αργεί ΠΟΛΥ.

Μετά από κανένα μισάωρο παίρνεις το πολυπόθητο response. Και κάνεις μια δεύτερη κλήση. ΜΟΝΟ 18 δευτερόλεπτα! Σφαίρα! 

Είσαι ο μόνος χρήστης online. 

Τηλεφωνείς σε δύο φίλους σου να τσεκάρουν και αυτοί πριν το grand opening. 

Δεν είναι πια φίλοι σου.

Αν έχεις με κάποιο τρόπο εμπλακεί σε ένα σενάριο παραπλήσιο με το παραπάνω, ίσως ήρθε η ώρα να επανεξετάσεις την επένδυσή σου σε υπηρεσίες φιλοξενίας. Ορισμένα από τα παρακάτω προειδοποιητικά σημάδια θα σου δώσουν μια ένδειξη ότι είναι η ώρα να αναζητήσεις dedicated server για να φιλοξενήσεις το πόνημά σου:

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΕ DEDICATED SERVER(S)

  • Όταν η εφαρμογή σου έχει περισσότερα memory leaks από τα άρθρα του Wikileaks.
  • Όταν το μέσο query στη database σου έχει ένα WHERE clause που αν τυπωθεί σκεπάζει τετραμελή οικογένεια το βράδυ αντί παπλώματος, ενώ ο αριθμός των indexes ισούται με τον αριθμό των primary keys. Δεν έχεις primary keys.
  • Όταν χρησιμοποιείς real-time image resizing χωρίς caching για να παράγεις εικόνες ανάλυσης 4000x3000 από πρωτότυπες εικόνες ανάλυσης 8000x6000 και μετά τις κάνεις resize στον browser
  • Όταν φορτώνεις στη μνήμη τη μισή database για να “έχεις πρόχειρα τα data” αλλά ξεχνάς να κάνεις caching και το ξανακάνεις σε κάθε request.
  • Οταν ο όγκος σε KB των non-minified, local scripts / javascript plugins που φορτώνεις στη σελίδα σου είναι μεγαλύτερος από το φόρο που θα πληρώσεις φέτος (αν πεις οτι δεν θα πληρώσεις φόρο φέτος παρακαλούμε φύγε από τη σελίδα και μην ξαναέρθεις, εντάξει;).
  • Οταν το viewstate σου (αν χρησιμοποιείς asp.net web forms) θυμίζει base64-encoded usenet video file διάρκειας τριώρου (για τους παλιούς)
  • Οταν νομίζεις ότι τα αρχικά “CDN” περιγράφουν μοντέλο αυτοκινήτου πολυτελείας.
  • Όταν ανοίγεις το Network στα Developer Tools του Chrome, φορτώνεις τη σελίδα σου και αντί για paths/χρόνους σου βγάζει τον αριθμό των ημερών μέχρι την Πρωτοχρονιά.
  • Όταν ΚΑΘΕ σελίδα σου έχει auto refresh ανά 20 δευτερόλεπτα, ξαναφορτώνοντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ από τη βάση “μπας και έχει αλλάξει κάτι στο ενδιάμεσο”.
  • Όταν το application pool σου καταβροχθίζει τη RAM σαν τον Γκοτζίλα μετά από απεργία πείνας. Διπλάσιοι πόντοι αν δεν ξέρεις τι είναι το application pool, high score αν δεν ξέρεις τι είναι η RAM.

Υ.Γ. Ετσι, επειδή γουστάρω να προωθώ υπηρεσίες που μου αρέσουν, να πάτε στην Xelixis. (Οχι, δεν παίρνω ποσοστά ούτε με πληρώνουν, όπως έχω πει πολλάκις, απλά they rock).

 

Σχόλια (5) -