Το workflow του Project Manager: Η εκτίμηση χρόνου

0

Η εκτίμηση του χρόνου που απαιτείται για την ολοκλήρωση ενός έργου είναι μια περίπλοκη και δύσκολη διαδικασία που απαιτεί τεράστια εμπειρία και γνώση τόσο των ιδιαίτερων, κάθε φορά, συνθηκών όσο και των ρίσκων  που ελλοχεύουν. Η εκτίμηση του χρόνου γίνεται από τον Project Manager σε στενή συνεργασία με τον Developer με στόχο την επίτευξη μιας όσο το δυνατόν ακριβέστερης πρόβλεψης που όμως δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα του έργου και την αξιοπιστία της εταιρίας.

Η ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ.

Στην Ελληνική (και όχι μόνο) πραγματικότητα, ο Project Manager μιας εταιρίας όπως η Τρια Κιλά Κώδικα Α.Ε. κυκλοφορεί εφοδιασμένος με δύο μεγάλα ζάρια. Κάθε φορά που του ζητείται εκτίμηση χρόνου τα ρίχνει. Πολλαπλασιάζει ο,τι φέρουν τα ζάρια κατά τον αριθμό των emails που έχει στείλει μέχρι εκείνη τη στιγμή, διαιρεί δια τον αριθμό των developers που απασχολεί η εταιρία και προσθέτει την ηλικία του γατιού του. Έπειτα, εφαρμόζει το παρακάτω flow.

 

ΥΓ - Ναι, του γατιού του. Ο Πολύξερος Τοθελωχθες έχει γατί. Το φωνάζει "deadline". Ετσι, μπορεί να είναι σίγουρος ότι όταν βρίσκεται στο σπίτι του θα παίρνει στα χέρια του το deadline και θα το χαιδέυει μέχρι το deadline να κοιμηθεί ευχαριστημένο.