Διάσημες φράσεις #8: "Στην εταιρία μας έχουμε αυστηρό ωράριο 9-5 και το τηρούμε"

0

 

Μετάφραση: ΔΕΝ μπορείς να έρθεις στις 9:05 για οποιονδήποτε λόγο (κίνηση / ξυπνητήρι / λάστιχο / χρυσόψαρο σε ψυχολογικό αδιέξοδο / ληγμένα corn flakes και ούτω καθ’εξής), γιατί θα αντιμετωπίσεις την οργή του αφεντικού, τη γκρίνια του HR manager, το απαξιωτικό μειδίαμα της γραμματέως, το χαιρέκακο χαμόγελο του οικονομικού διευθυντή, τις εκφράσεις οίκτου και συμπόνοιας των συναδέλφων σου και το επιτιμητικό βλέμμα του τύπου που φέρνει τους καφέδες.  Άσε που θα πρέπει να συμπληρώνεις για μισή ώρα χαρτούρα (μετά το τέλος του επίσημου ωραρίου σου).

ΟΜΩΣ, όλα τα σημαντικά τρίωρα ραντεβού στα οποία το αφεντικό απαιτεί (χωρίς πάντα να χρειάζεται) τη φυσική σου παρουσία λαμβάνουν χώρα μετά τις 6:00, συνήθως στο χώρο του πελάτη, ο οποίος για μεταφυσικούς λόγους απέχει τουλάχιστον 40 χλμ. από τα γραφεία της εταιρίας και ακόμα περισσότερα από το σπίτι σου, απαιτούν προπαρασκευαστικό meeting το οποίο ξεκινά στις 5:00 και σου ανακοινώνονται στις 4:50 της ίδιας ημέρας.

Επίσης, κανείς δεν σε ενημέρωσε ότι η εν λόγω διάσημη φράση τίθεται σε ισχύ καθημερινά. Και όταν λέμε καθημερινά, εννοούμε Σαββατοκύριακα, Εθνικές εορτές και αργίες , όσες μέρες ο πυρετός σου δεν υπερβαίνει το 43, και την ημέρα του γάμου σου.

Τελος, κανείς (φυσικά) δεν σου εξήγησε ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό των ημερών το «9-5» αναφέρεται στον δωδεκάωρο τρόπο γραφής και συνεπώς ερμηνεύεται ως δις ανά εικοσιτετράωρο.

 

Σχόλια (5) -