Ζουν ανάμεσά μας #9: Ο Πληροφορικάγκουρας

0

 

 

Είναι δίπλα σου. Μπροστά σου. Πίσω σου. Παντού.  Πιθανότατα κάθεται απέναντί σου στην καφετέρια. Δίπλα σου στο λεωφορείο. Είναι ο τύπος ή η τύπισσα που γουστάρεις τρελλά και ψάχνεις τρόπο να προσεγγίσεις.

Είναι το ΙΔΙΟ άτομο που έχει αλλάξει 15 μοντέλα smartphone μέσα σε 6 μήνες, έχει tablet, δύο φορητά και ένα desktop, mp3 player στο αυτοκίνητο, λογαριασμό στο facebook, twitter και instagram, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και μερικές χιλιάδες ώρες “πτήσης” στο youtube. 

ΝΑΙ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ. Τον αναγνωρίζεις; 

ΑΛΛΑ, όταν χρειαστεί να μπεις στη διαδικασία να του εξηγήσεις τι ακριβώς είναι το αναθεματισμένο το πεδίο BCC στο email ανταποκρίνεται με το αχανές βλέμμα ημικαθυστερημένου κοκοβιού που τον έβαλαν να παρακολουθήσει διάλεξη βασικών αρχών θεωρητικής φυσικής από τον Steven Hawking. 

Είναι αυτός που κατά τα άλλα “δεν καταλαβαίνει αυτά τα κομπιουτερίστικα”. 

Είναι ο τύπος που θα σε πάρει τηλέφωνο για να τον βοηθήσεις να βρεί κάποια προκύρηξη ή κάποιο ΦΕΚ στο google γιατί “τα κομπιουτερίστικα”, ενώ με ένα ctrl-H στον browser του θα δεις ότι έχει εντρυφήσει σε σχεδόν όλα τα κουτσομπολίστικα sites της Ελληνικής επικράτειας. Καθημερινά. Δις.

Είναι ο τύπος που, όταν δεν αφήνει τελείως κενό το subject των emails που στέλνει, βάζει το ονοματεπώνυμό του (με κεφαλαία) και γράφει το κυρίως μήνυμα σε greeklish (με κεφαλαία).

 

Είναι αυτός που αποκαλεί “ιστιοσανίδα” (ναι, ιστιοσανίδα! δεν έγινε λάθος) το portal για το οποίο εργάστηκαν 200 developers επί δύο χρόνια και το οποίο εμφανίζει συγκεντρωτικά δεδομένα δορυφορικών μετρήσεων για τις τροχιές όλων των πλανητών των 1000 κοντινών μας ηλιακών συστημάτων και προβλέπει  με ακρίβεια 99.99% τι καιρό θα κάνει αύριο στον Δία (συννεφιά θα έχει).

Είναι αυτός που κάνει διπλό κλικ σε κάθε link.

Και άμα αργήσει να φορτώσει, κάνει άλλα πέντε κλικ για να είναι σίγουρος.

Είναι αυτός που δεν μπορεί να κάνει μια παράγραφο να έχει πλήρη στοίχιση στο Word, γιατί “τα κομπιουτερίστικα”, αλλά μπορεί να τραβήξει 25 ΟΛΟΙΔΙΕΣ φωτογραφίες με το μισοτελειωμένο σουβλάκι πίτα του με τα κρεμμύδια να κρέμονται σαν τα πλοκάμια του Κράκεν πριν την επίθεση και να τις ανεβάσει στο facebook σε χρόνο dt κάνοντας τις όλες like ο ίδιος. 

Είναι αυτός που δεν γράφει “Google” μέσα στο Google γιατί θα χαλάσει το Internet.
(οκ, αυτό ήταν κλεμμένο από το it crowd, αλλά δεν τον έχω και σε τίποτα να το κάνει).

Είναι ο δημιουργός της σελίδας “OTAN EXEIS PSIXI DEN FOBASAI TI MONAKSIA MORO MOU GI’AYTO GELA SAN NA ITAN SIMERA I PROTI MERA TIS YPOLOIPIS ZOIS SOY KAI TO SYMPAN SYNOMOTEI GIA NA TRAGOUDISEIS XAROUMENA” και καθημερινά βομβαρδίζει το ανυποψίαστο κοινό του με hipster πειραγμένες εικόνες με άσχετα τσιτάτα και μπουζουκοhits τρίτης διαλογής.

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΟΥ. ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ. Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ.

Είσαι καταδικασμένος.

Σχόλια (15) -