Ζουν ανάμεσά μας #5: Ο Οχιτώρας

0
Η αντίθετη ακριβώς περίπτωση από τον Τώρα. Ο άνθρωπος αυτός είναι τόσο απασχολημένος που απορεί κανείς για το πού βρίσκονται τόσες εκκρεμμότητες ανοιχτές, μια και συνήθως ασχολείται με κάτι που είχε αφήσει στη μέση από πρόπερσι. Μην τολμήσετε να ζητήσετε από τον Οχιτώρα να σας φτιάξει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, καλύτερα προγραμματίστε το για ένα εξάμηνο μετά.
 
Γνωστός και ως queueάνθρωπος, ο Οχιτώρας θα ακούσει προσεκτικά την απαίτησή σας νοιώθωντας την αγωνία και τον πόνο σας και θα σας γειώσει αριστοτεχνικά με επιχειρήματα του στυλ «θα το φροντίσω αμέσως μόλις τελειώσω με το porting από Cobol σε C# αυτής της μικρής ERP εφαρμογής που γράφτηκε το 1978, γιατί με πιέζουν εδώ και τρία χρόνια να την ολοκληρώσω – δεν μου μένουν πολλά, μόνο το business logic, το DAL και το user interface και μετά ασχολούμαι με το δικό σου θέμα». 
 
Ο Οχιτώρας δίνει στην φράση «θα το δω αμέσως μετά» μια νέα, ριζοσπαστική ερμηνεία η οποία έχει να κάνει κυρίως με την αμεσότητα του «αμέσως». 
  • Αν ο Οχιτώρας ήταν antivirus, θα άφηνε όποιον ιό κολλούσατε να σας θερίσει τον υπολογιστή επειδή θα είχε πρώτα να κάνει update τα signatures του.
  • Αν ήταν πρωταγωνιστής σε ταινίες δράσης, θα έπεφτε στο έδαφος περίπου 25 λεπτά μετά τον πυροβολισμό διότι θα έπρεπε πρώτα να τελειώσει αυτό που είχε να πει τη στιγμή του πυροβολισμού, να πάει για φαγητό και να αλλάξει πουκάμισο, με αποτέλεσμα η πλοκή της ταινίας να ακολουθούσε μια ευχάριστα μεταφυσική πορεία και ελαφρώς απότομο τέλος. 
  • Αν ήταν τραγούδι, η πρώτη στροφή θα διαρκούσε ένα τρίμηνο. 
  • Αν ήταν μαιευτήρας, θα έβαζε τη μαμά στην αίθουσα τοκετού όταν το παιδί θα πήγαινε να δώσει Πανελλήνιες.
  • Αν ήταν ο Chuck Norris, θα ήταν πιό αργος και από τον Chuck Norris. 
  • Αν ήταν εκτελεστικός υπάλληλος του Δημοσίου θα... θα... θα ήταν εκτελεστικός υπάλληλος του Δημοσίου. 
Μην τον παρεξηγήσετε, δεν το κάνει επίτηδες. Απλά έχει μια ...ξεχωριστή ιεράρχηση προτεραιοτήτων, η οποία σε καμία περίπτωση δεν συμπίπτει με τη δική σας. Ζητήσαμε από τον Τώρα να μας εξηγήσει τη φιλοσοφία του, αλλά περιμένουμε να ολοκληρώσει το debugging μιας εφαρμογής διαχείρισης στόλου αυτοκινήτων που είχε γράψει σε Clipper πριν ενηλικιωθεί, γιατί τα αυτοκίνητα κινδυνεύουν πλέον να μαζευτούν από το δήμο ως εγκατελειμμένα. 
 
Αν συνδυάσετε έναν Τώρα με έναν Οχιτώρα, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το project σας θα βγει live όταν πλέον εσείς , τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά σας θα αποτελείτε μονο εγγραφές σε Δημοτολόγια που θα έχουν χρονολογηθεί με τη μέθοδο του άνθρακα 14 και θα φυλάσσονται σε ειδικές προθήκες αρχαιολογικών μουσείων. 
 

Σχόλια (3) -