Διάσημες φράσεις #1: "Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση"

0

Η δημοφιλής αυτή φράση εκφράζεται συνήθως σε καταστάσεις διαφωνίας, όταν όλα τα μέρη που διαφωνούν αδυνατούν να συμφωνήσουν (ωραία επεξήγηση, ε;), και ο συντονίζων τη συζήτηση αναζητά συνήθως ένα γρήγορο τρόπο να φτάσει σπίτι του για να δει τις ειδήσεις των 9.

Αν το παραπάνω είναι αλήθεια, τότε θα βρισκεται κάπου στη μέση! Το σωστό ειναι σωστό, το λάθος λάθος, τα σύκα φέρνουν διάρροια και η σκάφη έχει καταργηθεί. So there.

Παράδειγμα (βγαλμένο από τη ζωή)

Project Manager: 

Χρειάζεται να επεκτείνουμε το λογισμικο μας ωστε να υποστηρίζει δορυφορικό instant messaging, υποβρύχια transactions και εξαγωγή δεδομένων σε τριάντα διαφορετικούς τύπους αρχείων, εκ των οποίων οι πέντε θα είναι αρχεία ήχου που θα παράγονται με λογισμικό σύνθεσης ομιλίας (το οποίο θα κατασκευάσουμε εμείς).

Developer

Για να πετύχω τα ζητούμενα, χρειαζομαι 24 μήνες χρόνο, αύξηση 100% στα καθαρά μου και κανένα άλλο project να με απασχολεί σε αυτό το διάστημα.

Project Manager

Ανεκδιήγητο! Θα το κάνεις μαζί με τα 30 άλλα projects που τρέχουν, θα δουλέψεις υπερωρίες ανευ αποδοχών και αν δεν το παραδώσεις στην ώρα του θα απολυθείς!

Αφεντικό

Κύριοι, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Στην πραγματικότητα, αυτό που θέλει να πει το αφεντικό είναι ότι:

1. Θα κάνουμε όλα αυτά που ζητάει ο project manager.

2. Δεν θα δώσουμε τίποτα από αυτά που ζητάει ο developer.

 

Και, φυσικά, εφοσον ο μέσος όρος του 100% + 0% είναι 50%, έχουμε βρει την απόλυτη αλήθεια, η οποία είναι κάπου (ή ακριβώς) στη μέση.

Τώρα ξέρετε πώς ολοκληρώνονται τα επιτυχημένα projects που συνοδεύονται από πλήρη ανανέωση του τμήματος R&D μετά τη λήξη τους.

 

 

Σχόλια (4) -