ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 18: Μην υποτιμάτε την αλληλεπιδραστική διαδραστική ικανότητα των ενδοπροσωπείων.

0

Η μέρα σήμερα είναι ηλιόλουστη. Ούτε ένα σύννεφο στον ορίζοντα. Ως αποτέλεσμα, ο Ζαχαρίας σήμερα έχει πολύ καλή διάθεση καθώς οδηγεί προς την εταιρία Τρια Κιλά Κώδικα ΑΕ όπου εργάζεται. Σφυρίζει και παρατηρεί τον κόσμο γύρω του έχοντας διάχυτο ένα αίσθημα, θα τολμούσαμε να πούμε, απόλυτης γαλήνης και εσωτερικής ηρεμίας. Ο κόσμος σήμερα μοιάζει αγαθός, αγγελικά πλασμένος. Τα πουλάκια κελαηδούν, τα παιδάκια ξεκινούν χαρούμενα τραγουδώντας τη νέα σχολική τους μέρα, ο κόσμος κινείται μπρος, πίσω, αριστέρα, δεξιά, α! μια πεταλούδα! Τα φανάρια αλλάζουν χρώματα....

...

...ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΠΑΜΕ!

...

ΜΠΙΙΙΙΙΙΙΠ
ΞΕΚΙΝΑ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΧΑΖΕΨΕΣ; ΟΛΟΙ ΟΙ ^%$^%$^#$#@^% ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΡΕΕΕΕ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ...Α ΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΡΕΕΕΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΖΕΥΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ, ΞΕΚΙΝΑ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕ

Και ο Ζαχαρίας μας συνεχίζει την χαρούμενη πορεία του προς τη δουλειά του, διερωτώμενος τι ακριβώς να σημαίνει η λέξη #^%$^%$^#$#@^%. Φθάνει έξω από την εταιρία, παρκάρει βγαίνει από το αυτοκίνητο αγέρωχος, κοιτώντας ψηλά, σιγοτραγουδώντας ... ένα λουλούδι ανθίζει εκεί κοντά και από απόσταση ακούγονται τιτιβίσματα ... α, τι ωραία, πραγματικά χαρά Θεού σήμερα!

Ανοίγει την πόρτα της εταιρίας...

...και τα βλέφαρα πέφτουν, το χαμόγελο μετατρέπεται σε ένα παγωμένο στραβομουτσούνιασμα, κατάρες πνίγονται πριν εκστομιστούν, οι ώμοι λυγίζουν, τα πόδια σέρνονται στο φθηνό μωσαϊκό και μια τεράστια ανάγκη για καφεϊνη και δύο τουλάχιστον ώρες δημιουργικού χαζέματος καταλαμβάνει ολόκληρο το σώμα και το μυαλό του ήρωά μας.

Η μεταμόρφωση ολοκληρώθηκε και σήμερα με επιτυχία.

Σήμερα, τουλάχιστον, το πρόγραμμα αναμένεται ενδιαφέρον: Ενας από τους γκουρού του σύγχρονου ΙΤ, ο κ. Ελληνομανής Ορολογιάδης, θα μιλήσει στο προσωπικό της εταιρίας για τις σύγχρονες πρακτικές ανάπτυξης λογισμικού. Ο κ. Ορολογιάδης είναι πασίγνωστος στους ακαδημαϊκούς κύκλους και ίνδαλμα της Τούλας (προσφάτως προσληψθείσας στο ρόλο project manager ευπαρουσίαστου κορασίδος) αλλά και του R&D Manager του Ζαχαρία, του Απόλυτου Ξερόλα. Φυσικά, για διαφορετικούς λόγους στον καθένα. Για το Ζαχαρία, είναι η πρώτη επαφή με έναν τέτοιο σύμβουλο, και φυσικά η περιέργεια είναι μεγάλη.

Ο Ζαχαρίας, γεμάτος περιέργεια, μπαίνει στο meeting room οπου ο κ. Ορολογιάδης είναι έτοιμος να ξεκινήσει. Καθεται ανάμεσα στην Τούλα και τον Απόλυτο.

ΤΟΥ: (Ανατριχιασμένη από προσμονή) Είμαι φοβερά συγκινημένη. Ο κ. Ορολογιάδης ήταν το ίνδαλμά μου όσο βρισκόμουν στη σχολή!
ΑΠΞ: Κι εγώ, κι εγώ! Ειναι καταπληκτικός!
ΔΤΦ: Τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο ξεχωριστό βρε παιδιά;
ΤΟΥ: Θα δείς. Σουτ, ξεκινάει!
ΑΠΞ: Ναι, ναι θα δείς!

Ο κ. Ορολογιάδης κουμπώνεται, και ξεκινά την ομιλία του.

ΟΡΟ: ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΑΠΤΥΚΤΕΣ, ΕΡΓΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΥΚΤΕΣ

(Ο Ζαχαρίας γίνεται αποδέκτης του πρώτου ισχυρού σοκ, νοιώθοντας τον εγκέφαλό του να δονείται βίαια από την επίθεση μη δοκιμης ορολογίας)

ΔΤΦ
: (Ψιθυριστά) Τι λέει;
ΤΟΥ: (Ψιθυριστά) Σουτ! Ειναι οπαδός του εξελληνισμού της ορολογίας της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ! Οπως κι εγώ άλλωστε!
ΑΠΞ: (Ψιθυριστά, με δέος) Χρησιμοποιεί εκπληκτική ορολογία! Αφού ακόμα κι εγώ δυσκολεύομαι να τον καταλάβω.
ΔΤΦ: ...

ΟΡΟ: Εχουμε τον πελάτη στο ένα άκρο και τους αναπτύκτες στο άλλο. Και ερωτώ, και διερωτώμαι παράλληλα αγαπητοί συνάδελφοι: Γνωρίζει ο πελάτης από ενδοπροσωπεία;

(Ο Ζαχαρίας νοιώθει μια ανατριχιαστική ανατριχίλα που δεν οφείλεται στο air condition)

ΟΡΟ: Γνωρίζει τις εσωτερικές μηχανιστικές διαδικασίες αυτοματοποιημένης πρόσβασης στα υποκείμενα στρώματα δεδομένων;

(Ο Ζαχαρίας αρχίζει και αντιλαμβάνεται το λόγο που η Τούλα και ο Απόλυτος μοιάζουν να επικοινωνούν εκείνη τη στιγμή πνευματικά με κάποιο ανώτερο ον)

ΟΡΟ: ΟΧΙ, αγαπητοί! Δεν δύναται να γνωρίζει! Εμείς έχουμε την υποχρέωση, μέσα από τυποποιημένα μοτίβα σχεδίασης, να του προσφέρουμε την αφαιρετικότητα που απαιτείται ώστε να μπορεί να επιτελέσει το έργο του απερίσπαστος! Και ποιό είναι το ζητούμενο σε αυτή την περίπτωση, ερωτώ;

(Ο Ζαχαρίας προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να αναρωτηθεί, αλλα αποτυγχάνει γιατί φαντάζεται τι θα ακολουθήσει)

ΟΡΟ: Προσανατολισμένη Υπηρεσαρχιτεκτονική! Τα παλαιολιθικά συστήματα πελάτη/σκλάβου ανήκουν πλέον στο παρελθόν, αγαπητοί συνάδελφοι! Η νέα τάση απαιτεί καινοτομικές, διαδραστικές λύσεις που μόνο η προσανατολισμένη υπηρεσαρχιτεκτονική μπορεί να προσφέρει!

(Ο Ζαχαρίας νοιώθει ένα τεράστιο κόμπο στο λαιμό. Αυτό αποτελούσε υπερβολική δόση, ακόμα και για τον ίδιο. Η Τούλα και ό Απόλυτος συνεχίζουν να κοιτούν και να ακούνε εκστασιασμένοι, με το στόμα ανοιχτό.)

ΟΡΟ: Η ενδοπεριβλημάτωση δεν μπορεί να ωφελήσει χωρίς την ύπαρξη συναφών μεταξύ τους ενδοπροσωπείων. Η τριεπιπεδική ανάπτυξη είναι η προτεινόμενη λύση σε περιπτώσεις όπου η επιχειρηματική λογική πρέπει να ακολουθείται από μια δοκιμασμένη τακτική πολυσυναλλακτικής πρόσβασης στο στρώμα διασυνδεδεμένου συστηματος συναλλαγών, ή αλλίώς υποκείμενο σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων.

(Ο Ζαχαρίας αρχίζει να κυριεύεται από πανικό. Πρεπει να φύγει ΤΩΡΑ από το δωμάτιο, γιατί αλλιώς η ασθένεια του κ. Ορολογιάδη θα αρχίσει να μεταδίδεται. Στην προσπάθειά του να ελέγξει τις αντιδράσεις του, αρχίζει να μαζεύει τα σάλια του Απόλυτου και της Τούλας από το τραπέζι).

ΔΤΦ: (Ψιθυριστά) Μα ΤΙ λέει ο ανθρωπος;
ΤΟΥ: (Ψιθυριστά, ίσα που ακούγεται) Αναλύει την ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ των ΧΡΗΣΤΙΚΩΝ ΕΝΔΟΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ στη σύγχρονη ανάπτυξη λογισμικού! Δεν είναι καταπληκτικός; (Επιστρέφει σε στάση ακρόασης με βλέμμα πελεκάνου που ανακάλυψε τα fish sticks)
ΔΤΦ: (Ψιθυριστά) Ε, αφού το λές εσύ.

ΟΡΟ: Ομως, η τριεπιεδική ανάπτυξη από μόνη της δεν αποτελεί πανάκεια. Σε ένα συνεχώς συνδεδεμένο σύστημα ασύγχρονης διαδραστικής αλληλεπίδρασης, πρέπει να μπορεί κανείς να εξυπηρετήσει αιτήσεις πολυεπίπεδες που αφορούν διαφορετικούς μεταξύ τους δεδομενότυπους.

(Τριεπιπεδική; Δεδομενότυπους; Το πράγμα έχει αρχίσει να σκληραίνει! Ο Ζαχαρίας νοιώθει να τον λούζει κρύος ιδρώτας!)

ΟΡΟ: Και σας ερωτώ: (Βιαιο τίναγμα χεριών, έντονο βλέμμα προς το κοινό) Τι έχετε κάνει ως τώρα για τον πελάτη σας;
ΟΡΟ
: Φροντίσατε να απλοποιήσετε τη διαδικασία εισαγωγής δεδομένων χρησιμοποιώντας δενδροπροβολές, συνδυοκυτία και κειμενοπλαίσια;

(Ο Ζαχαρίας θέλει να ουρλιάξει)

ΟΡΟ: Εχετε τοποθετήσει σωστούς επιβεβαιωτές δεδομένων στα χειριστήρια των φορμών σας;

(Αισθάνεται οτι σύντομα θα "σπάσει" - αυτό είναι χειρότερο από το Κινέζικο μαρτύριο της σταγόνας)

ΟΡΟ: Εχετε αξιοποιήσει τις τεχνολογίες δεδομενοπλεγμάτων ωστε να απλοποιήσετε τις διαδικασίες προβολής;

(Ο Ζαχαρίας σκέφτεται: Οχιιιιι μην δολοφονείς τα datagrids αχρείε!)

ΟΡΟ: (Με ένταση και πάθος, ιδρώτας σχηματίζεται στο μέτωπό του, αφηνιασμένος) Εχετε σειροποιήσει τα αντικείμενά σας ωστε να μπορείτε να τα αποσειριοποιήσετε αργότερα με την ίδια ευκολία; Εχετε χρησιμοποιήσει μοτίβα σχεδίασης όπως το αφηρημένο εργοστάσιο, το προσωπείο και το μονόπατο;

ΔΤΦ: (Ψιθυριστά) Μα τι είναι το μονόπατο;
ΑΠΞ: (Ψιθυριστά) Το singleton pattern βρε Ζαχαρία! Αμαν, τίποτα πιά δεν ξέρεις. Απορώ πώς φέρνεις τα projects σε πέρας!
ΔΤΦ: ...

ΟΡΟ: (Με τον αέρα της σιγουριάς που αποπνέει η θέση και η φήμη του ειδήμονα) Εχετε αξιοποιήσει σωστά τις αποθηκευμένες διαδικασίες και τις σκανδάλες στο υποκείμενο ΣΔΒΔ σας; Εχετε χρησιμοποιήσει πότέ απομακρυνσιακό; Ιστουπηρεσίες; Εξυπηρετούμενα στοιχεία; Νηματοδεξαμενές;

Χωρίς καμμία προειδοποίηση, ο κ. Ορολογίδης υποκλίνεται.

ΟΡΟ: Αυτά είχα να σας πω. (Νευρικο τικ στο φρύδι)

Στην αίθουσα επικρατεί νεκρική σιωπή, εκτός από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του Απόλυτου και της Τούλας, που αρκούν για να πιστέψει κανείς πέντε τετράγωνα μακριά οτι κάποιος διάσημος καλλιτέχνης του Hollywood επισκέφθηκε την ταπεινή γειτονιά στην οποία στεγάζεται η Τρια Κιλά Κώδικα ΑΕ.

ΤΟΥ: (Χειροκροτώντας μανιωδώς) ΜΠΡΑΒΟ! ΜΠΡΑΒΟ! ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!
ΑΠΞ: (Με εμφανή συμπτώματα θρησκευτικού φανατισμού σε όρια παράκρουσης) ΑΡΙΣΤΑ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
ΔΤΦ: (Σκέφτεται: Πρέπει να κάνω κάτι ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ αλλιώς η ασθένεια θα μεταδοθεί σύντομα και στο υπόλοιπο προσωπικό)
ΔΤΦ: (Σηκώνοντας χέρι) Εεεε, θα μπορούσα να υποβάλλω μια ερώτηση:
ΟΡΟ: Φυσικά, εξάλλου γι'αυτό βρίσκομαι εδώ. Για να ανοίξω ένα νέο ορίζοντα στην ανάπτυξη, και με μεγάλο σεβασμό προς τους λογισμαναπτύκτες, όπως εξάλλου σας δείχνω αποδεχόμενος την έρώτησή σας

(Νεκρική σιωπή στην αίθουσα σε αναμονή της ερώτησης)

ΔΤΦ: Οπως θα γνωρίζετε, χρησιμοποιούμε το Μικρομαλακή ΤελείαΔικτυοπλαίσιο στη δουλειά μας προκειμένου να παραδώσουμε ταχύτερα εφαρμογές. Φυσικά, χρησιμοποιώντας το Οπτικό ΣτουντιοΤελειαΔίκτυο. Θα εκτιμούσα μια συγκριτική ανάλυση από εσάς σχετικά με τα πιθανά πλεονεκτήματα που μπορεί να έχουν εργαλεία όπως η Οπτική Ηλικία για Καφέ, που φυσικά χρησιμοποιεί Επιχειρηματικά ΚαφεΦάσολα, καθώς και γιατί απέτυχε το εγχείρημα του Ταμπουρλόχτυπου 2000 της Μακρομεσικής. Τελος, είναι σωστή η χρήση Αντιπροσώπων όταν επιχειρούμε ασύγχρονη ενημέρωση γεγονότων;

(Απόλυτη σιωπή)

ΟΡΟ: (Αμήχανος) Εεεε θα πρέπει να το διερευνήσω...(μαζεύει βιαστικά πράγματα) Ενδιαφέρουσα η ερώτησή σας...εεεε, θα τα πούμε τηλεφωνικώς, εχω ενα επειγον ραντεβού σε λίγο. Γεια σας.

ΔΤΦ: (Φωνάζοντας καθώς ο κ. Ορολογίδης σπεύδει τρέχοντας προς την έξοδο) Διερευνήστε αν θέλετε και το θέμα της επικράτησης του Προφήτη έναντι του Εξυπηρετητή Γλώσσας Δομημένων Ερωτημάτων. Ειναι ένα θέμα με ιδιαίτερη βαρύτητα για εμάς τους λογισμαναπτύκτες.

ΟΡΟ: (εξαφανίζεται ταχύτατα)

ΑΠΞ: (Βλέμμα εκπληξης)
ΤΟΥ: (Βλεμμα θαυμασμού)
ΔΤΦ: (Βλέμμα νικητή)


Το απόγευμα ήρθε. Ειναι η ώρα ο ήρωάς μας να αποχωρήσει προς το σπίτι του. Η πόρτα της εταιρίας ανοίγει, και ο καμπούρης, μουτζούφλης, στραβωμένος Ζαχαρίας μεταμορφώνεται ξανά σε αγέρωχο νέο γεμάτο αισιοδοξία, χαμόγελο και όρεξη για τη ζωή. Αλλα...κατι δεν παει καλά. Δεν τον βλέπουμε να πηγαίνει στο αυτοκίνητό του, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση! Μα πού πάει; Και ποιά είναι αυτή που κρέμεται από το μπράτσο του κοιτώντας τον στα μάτια και σκοντάφτοντας, ως αναμενόμενο, στις λακκούβες; Αυτό...αυτό είναι το αυτοκίνητο της Τούλας! Ναι, ναι, καλά βλέπουμε!

Καλή διασκέδαση Ζαχαρία!

Σχόλια (3) -

Pingbacks and trackbacks (1)+