True Story: Εσείς με τις εταιρίες θα μας κλείσετε τα σπίτια!

0

 

Ο φίλος μας Χρυσόστομος έχει εταιρία πληροφορικής στην Ελλάδα.

Ο φίλος μας Χρυσόστομος άνοιξε δουλειές με το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο φίλος μας Χρυσόστομος προφανώς για να κάνει ΔΥΟ τόσο τραγικά λάθη ταυτόχρονα έχει θέματα. Ποιός ξέρει, μπορεί να του αρέσει και να τον δέρνουν.Η να γράφει object-oriented κώδικα σε PHP. Ενώ τον δέρνουν. Γούστα.

Φίλοι μου, οι διαδικασίες για να πληρωθείς από το Δημόσιο ενόσω βρίσκεσαι ακόμα εν ζωή για δουλειά που έχεις κάνει και έχεις παραδώσει δεν είναι αστείες. Είναι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. Αυστηρά καθοριζόμενες, χωρίς αποκλίσεις, με συγκεκριμένα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθηθούν ευλαβικά.

Από εσένα και μόνο.

Κάθε φορά που κάποιος, απλά, θα ξεκινήσει τη διαδικασία από την αρχή ενώ αυτή βρίσκεται στο τελευταίο βήμα, γιατί έτσι.

Ακολουθεί η ιστορία με τα λόγια του Χρυσόστομου. Δεν περιγράφω άλλο.

Η μέρα στο γραφείο ξεκινάει πάλι στις 8:00. Πρέπει να σηκωθείς νωρίς, γιατί 9:00 τον έχουν όλοι «φορτίσει» και μέχρι τις 19:00 το βράδυ δε σ’ αφήνουν να σηκωθείς από την καρέκλα, ΟΥΤΕ για τουαλέτα! Μόνο χρόνος για ουσιαστική δουλειά, είναι πριν τις 08:00 και μετά τις 19:00…ζωή σου λέει μετά!!!

Τις μέρες που είναι να βγεις έξω σε πελάτες, προσπαθείς να τους μαζέψεις όλους σε μία μέρα, με το ένα χέρι στο τιμόνι, το άλλο στο τηλέφωνο.

Βλέπεις υπόλοιπα πελατών sorted descending… Δεύτερος στη λίστα, κάτω από τον «ανύπαρκτο» οφειλέτη που έχεις δαπανήσει πάνω από 80 ανθρωποώρες, ένας Δημόσιος οργανισμός.

Παίρνεις τηλέφωνο να δεις αν ήρθε η έγκριση και πότε περίπου να περιμένεις τα χρήματα σου, ενώ παράλληλα παρακαλάς από μέσα σου η «καλή» κυρία να μην καθαρίζει φασολάκια...

IT-Developer-Επιχειρηματίας: Καλημέρα σας θα μπορούσα να μιλήσω με την κα ______;

Δημόσια Υπάλληλος: Μισό, να δω αν είναι στο γραφείο της (βρίσκονται δε στον ίδιο χώρο, η μία απέναντι στην άλλη).

Σιγή 30’’

ΔΥ: Δεν είναι εδώ σήμερα, ξαναπάρτε αύριο.

ITΕ: Μα ξέρετε, πήρα κι εχθές, και την προηγούμενη εβδομάδα ενημερώθηκα πως ήταν σε άδεια και ότι τελείωνε εχθές. Την κάλεσα λοιπόν σήμερα.

Σιγή 15’’ 

ΔΥ: ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, μισό λεπτό, μόλις μπήκε. 

(Eίμαι σίγουρος ότι εισέπραξα μόλις ένα «είναι αυτός ο μ****** στη γραμμή» και κανα δυο κατάρες, έτσι να βρίσκονται)

(Ακούγονται μερικά DTMF... sorry δεν έχω φτάσει ακόμα στο σημείο να τα αναγνωρίζω)

ΔΥ: Καλέστε ξανά γιατί δεν μπορώ να περάσω τη γραμμή!

ITΕ: Σε ποιο νούμερο;

ΔΥ: Στο ίδιο φυσικά (λες και θα έπρεπε να το ξέρω ότι το έχουν duplex)

ΙΤΕ: Σας ευχαριστώ πολύ.

Ξανακαλώ καπάκι.

Ringing, ringing, ringing (30’’)

ΔΥ: (βαριεστημένα….) Ναι...

ΙΤΕ: Καλημέρα σας, καλώ από την εταιρεία _________. Έχουμε ένα τιμολόγιο που είναι να εξοφληθεί.

ΔΥ: Να στείλετε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα!

ΙΤΕ: Ξέρετε σας έστειλα την προηγούμενη εβδομάδα που είχαμε μιλήσει, και κατέθεσα τα σχετικά έγγραφα και με το τιμολόγιο την ημερομηνία παράδοσης.

ΔΥ: Αυτό ήταν τότε, σήμερα είναι μια άλλη μέρα.

ΙΤΕ: Μα κάθε φορά που θα ζητάω να μάθω πότε θα πληρωθούμε θα σας στέλνω και ενημερότητες «ημέρας»; Τι είναι οι ενημερότητες αυγά;

ΔΥ: Τι να κάνουμε κύριε, έτσι είναι ο νόμος!

ΙΤΕ: Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος νόμος που να λέει ότι θα πρέπει να ταλαιπωρούνται οι πολίτες, πόσο μάλλον ενώ θα έπρεπε να έχουμε πληρωθεί αυτό το τιμολόγιο εδώ και 120 ημέρες. Και αν μη τι άλλο, ήμαρτον είναι μερικές εκατοντάδες ευρώ.

ΔΥ: Εσείς με τις εταιρείες θα μας κλείσετε τα σπίτια!

ΙΤΕ: ......... Η απόλυτη σιγή από πλευράς μου... Δεν έχω τι να πω.

ΔΥ: ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ! Θα δω τι μπορώ να κάνω και θα σας καλέσουμε εμείς.

ΙΤΕ: Σας ευχαριστώ πολύ, να έχετε μια καλή μέρα.

Δεν έχω πολλά να πω για ένα κράτος που οι υπηρέτες του θεωρούν ότι οι λίγες επιχειρήσεις που λειτουργούν ακόμα, θα τους κλείσουν τα σπίτια. Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω, να φωνάξω, να γελάσω.

Γι’ αυτό ας διαβάσω λίγο Ζαχαρία και ας ξαναπέσω με τα μούτρα στη δουλειά, μπας και βγει το μεροκάματο.

Υ.Γ. Σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και Δ.Υ που και τον εαυτό τους σέβονται, αλλά και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, ειδικά αν εισπράξουν από εμάς και κανένα χαμόγελο...

 

ΣτΖ (Σχόλιο του Ζαχαρία): Να σημειώσουμε ότι και από τη μεριά μας δεν χαρακτηρίζουμε όλο το Δημόσιο και φυσικά σε καμία περίπτωση όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους. Αυτό όμως στο οποίο νομίζω οτι όλοι θα συμφωνήσουμε είναι ότι η γραφειοκρατεία που επικρατεί κάνει και τον πιό πρόθυμο υπάλληλο εχθρικό προς την επιχειρηματικότητα. Δυστυχώς, εδώ και πολλές δεκαετίες αυτό το μοντέλο δεν φαίνεται να αλλάζει ούτε στο ελάχιστο.

 

To True Story ειναι μια περιοχή στην οποία γράφουμε (σχεδόν) πραγματικές ιστορίες που έχουν συμβεί σε εμάς ή γνωστούς μας. Φυσικά, επειδή όπως και με κάθε ιστορία σε αυτό το blog, το στοιχείο της υπερβολής ενδέχεται να είναι ελαφρώς εντονότερο από το σύνηθες προς χάριν του χιούμορ. η ομοιότητα με πραγματικά γεγονότα μπορεί να μην είναι τυχαία, αλλά μπορεί και να μην είναι και απόλυτη ομοιότητα. Αν καταλάβατε, που σας το εύχομαι, μπορείτε να στείλετε και τις δικές σας ιστορίες στο truestory [ΠΑΠΑΚΙΠΟΥΔΕΝΕΙΝΑΙΠΑΠΑΚΙΑΛΛΑΕΤΣΙΤΟΛΕΜΕΕΜΕΙΣ] triakilakodika.gr. Απαραίτητος όρος να μην "φωτογραφίζει" η ιστορία σας ούτε στο ελάχιστο υπαρκτές καταστάσεις, πρόσωπα και έργα και φυσικά να μην αναφέρονται ονόματα. Διατηρούμε το δικαίωμα να δημοσιεύσουμε οτιδήποτε μας στείλετε με τις απαραίτητες αλλαγές σε περίπτωση που κρίνουμε ότι απαιτείται για να προστατευθούν υπαρκτά πρόσωπα ή επιχειρήσεις. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύσουμε τίποτα από ο,τι θα στείλετε, γιατί μπορούμε.

 

Σχόλια (7) -