True Story: Παρατηρήσεις για ένα site που δεν φτιάχτηκε ακόμα

0

 

 

Θα σας διηγηθώ σήμερα μια ιστορία που συνέβη σε κάποιον που ξέρω. 

Ο γνωστός, όπως και εγώ, χρησιμοποιεί για τους πελάτες του μια online εφαρμογή project/task management όπως το Teamwork, για το οποίο σας έχω ήδη ζαλίσει σε διάφορα posts, με πιό πρόσφατο το "σοβαρό" μου post εδώ. Βασικά θα μπορούσε να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε εφαρμογή παρόμοιας χρήσης , διαβάστε παρακάτω για να καταλάβετε γιατί το ποιά εφαρμογή χρησιμοποιεί παίζει το μικρότερο δυνατό ρόλο σε αυτή την ιστορία. Το μεγαλύτερο ρόλο παίζει ότι η εφαρμογή είναι ONLINE.

Μέχρι τώρα όλα πήγαιναν καλά. Οι πελάτες ήταν ικανοποιημένοι που συμμετείχαν και παρακολουθούσαν τη διαδικασία σύνταξης προδιαγραφών, ανάπτυξης και ελέγχου μέσω της εφαρμογής. Πρόσφατα ο γνωστός μου είχε όμως την εξής μεταφυσική εμπειρία, την οποία ως γνησίως πονεμένος επαγγελματίας θεωρώ ότι πρέπει να μοιραστώ μαζί σας γιατί αλλιώς θα στοιχειώσει τα όνειρά μου και θα μου δημιουργήσει μόνιμα τικ.

Σκηνικό: Skype meeting μεταξύ της ομάδας του γνωστού μου και της ομάδας διαχείρισης έργου από την πλευρά ενός νέου πελάτη, για τον οποίο κατασκευάζουν ένα site.

Το όλο project ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ, αυτό να το θυμάστε, και το site δεν υπάρχει σε καμία μορφή εκτός από κάτι mockups που έχουν ανέβει στην online εφαρμογή. Παρέα με αρκετές ερωτήσεις προς απάντηση τις οποίες περιέργως καλείται η ομάδα ανάπτυξης να συζητήσει μέσω Skype, ενώ είναι ξεκάθαρα δομημένες εντός της εφαρμογής project management και θα μπορούσαν να είχαν απαντηθεί μια προς μία.

Γνωστός: Θα πρέπει να μας αποσαφηνίσετε ορισμένα λειτουργικά στοιχεία του site που δεν είναι ξεκάθαρο ως τώρα πώς θα πρέπει να υλοποιηθούν (παραθέτει τη λίστα από ερωτήσεις, διαβάζοντας ουσιαστικά τις ερωτήσεις που ήδη έχει υποβάλλει η ομάδα)

Εκείνοι: (Παυση)

Γνωστός: Είναι κάτι που δεν έγινε κατανοητό;

Εκείνοι: Εχμμ ναι...

Γνωστός: Υπάρχει κάποιο θέμα;

Εκείνοι: Ξέρετε, το site είναι πολύ όμορφο αλλά θα θέλαμε να σας προτείνουμε μερικές εικαστικές παρεμβάσεις...

Ομάδα ανάπτυξης (εν χορώ): ΠΟΙΟ SITE;

Εκείνοι (αγνοώντας την κραυγή αγωνίας της ομάδας ανάπτυξης): Νομίζουμε επίσης ότι οι ενότητες "Outline", "Tasks", "Milestones", "Notebooks" δεν είχαν συμπεριληφθεί στις αρχικές προδιαγραφές. Οι ενότητες "Calendar", "People", "Files" και "Links" μας φαίνονται εντάξει, αλλά τα χρώματα και τα εικονίδια θα ήταν καλύτερο να...

Γνωστός: (Αγχωμένος) Εεεεε....δεν ξέρω πώς να σας το πω... αλλά αυτό που βλέπετε ΔΕΝ είναι το site.

Εκείνοι: Μα αφού το βλέπουμε! Tasks, Messages, Files...

Γνωστός: (Εξαλλος και τρομοκρατημένος) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ SITE! Αυτό είναι μια εφαρμογή διαχείρισης έργων που χρησιμοποιούμε για να συγκεντρώσουμε ερωτήσεις, αρχεία και εργασίες σχετικά με το site! Τα μενού που βλέπετε είναι τα μενού της εφαρμογής! Tasks είναι οι εργασίες για το site, messages είναι μηνύματα σχετικά με το έργο, files είναι τα αρχεία που ανεβάζουμε για να δείτε mockups...

Εκείνοι: Εφαρμογή τι;

Γνωστός: Διαχείρισης έργων. Να, αντί να μπλεκόμαστε με εκατοντάδες emails και επικοινωνίες ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΔΩ...

Εκείνοι: Δηλαδή βλέπουμε ένα site για το site;

Γνωστός: Εεεε, τεχνικά, ναι...

Εκείνοι: Αααα, αυτά είναι πολύπλοκα πράγματα, εσείς οι κομπιουτεράδες τα ξέρετε καλύτερα. 

Γνωστός: ...

 

To True Story ειναι μια (νέα) περιοχή στην οποία γράφουμε (σχεδόν) πραγματικές ιστορίες που έχουν συμβεί σε εμάς ή γνωστούς μας. Φυσικά, επειδή όπως και με κάθε ιστορία σε αυτό το blog, το στοιχείο της υπερβολής ενδέχεται να είναι ελαφρώς εντονότερο από το σύνηθες προς χάριν του χιούμορ. η ομοιότητα με πραγματικά γεγονότα μπορεί να μην είναι τυχαία, αλλά μπορεί και να μην είναι και απόλυτη ομοιότητα. Αν καταλάβατε, που σας το εύχομαι, μπορείτε να στείλετε και τις δικές σας ιστορίες στο truestory [ΠΑΠΑΚΙΠΟΥΔΕΝΕΙΝΑΙΠΑΠΑΚΙΑΛΛΑΕΤΣΙΤΟΛΕΜΕΕΜΕΙΣ] triakilakodika.gr. Απαραίτητος όρος να μην "φωτογραφίζει" η ιστορία σας ούτε στο ελάχιστο υπαρκτές καταστάσεις, πρόσωπα και έργα και φυσικά να μην αναφέρονται ονόματα. Διατηρούμε το δικαίωμα να δημοσιεύσουμε οτιδήποτε μας στείλετε με τις απαραίτητες αλλαγές σε περίπτωση που κρίνουμε ότι απαιτείται για να προστατευθούν υπαρκτά πρόσωπα ή επιχειρήσεις. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύσουμε τίποτα από ο,τι θα στείλετε, γιατί μπορούμε.

 

Σχόλια (5) -