ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 41: Η εκδίκηση του επαγγελματισμού

0

Υπάρχουν πράγματα και πράγματα που μπορείς να κάνεις σε ένα developer προκειμένου να απολαύσεις το απύθμενο μίσος του προς το πρόσωπό σου για τις επόμενες δεκαετίες.

Μπορείς να τον βάλεις να γράψει κώδικα σε legacy πλατφόρμες των οποίων έχει ξεχάσει ακόμα και την ύπαρξη.

Μπορείς να τον βάλεις να εγκαταστησει εκτυπωτές.

Μπορείς να του ζητήσεις να κάνει υποστήριξη χρηστών σε θέματα email.

Μπορείς ακόμα (φευ!) να τον βάλεις να συντηρήσει κώδικά άλλου developer.

Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με το να τον στείλεις να μιλήσει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ με τον πελάτη.

ΤΙΠΟΤΑ.

Είναι, αναλογικά, παρόμοιο με το να αναγκάσεις τον Justin Bieber σε 24ωρη ακρόαση black progressive power grunge death metal ζητώντας του ταυτόχρονα να λύνει διαφορικές.

Ο Ζαχαρίας εξαναγκάστηκε λοιπόν σε επαφή με τη σκληρή πραγματικότητα της επαφής με την επαφή με τον πελάτη. Θα ήταν βολικό να λέγαμε ότι ο Ζαχαρίας επελέγη για αυτό το δύσκολο έργο χάρη στην αναλυτική του σκέψη και το δομημένο του λέγειν, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο Ζαχαρίας αποτελούσε την τελευταία, απελπισμένη επιλογή της Τρια Κιλά Κώδικα Α.Ε. Βλέπετε, τα  απίστευτα υπάρχοντα χρέη του πελάτη προς την εταιρία από προηγούμενα έργα είχαν συμβάλλει σε μια όλως τυχαίως αρνητική διάθεση του προσωπικού για οποιαδήποτε αλληλεπίδραση με τη διοίκηση της ΓιαΦράγκαΤουμπεκί ΕΠΕ. 

Λίγο η πονόψυχη προσωπικότητα του Ζαχαρία και αρκετά περισσότερο το στοίχημα που έχασε από την Τούλα (οχι, δεν ήταν δυνατό να ολοκληρώσει build παρακολουθώντας την ταυτόχρονα να χορεύει τσιφτετέλι ντυμένη Lara Croft με μουσική υπόκρουση Manowar), ο Ζαχαρίας βρέθηκε απέναντι στον μισητό στην Τρια Κιλά Κώδικα Α.Ε. κ. Τσαμπατζή Πολυχρεωστόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της ΓιαΦράγκαΤουμπεκί ΕΠΕ.

 

ΤΠΧ: (Με χαμόγελο πλατύ σαν δημοσιονομικό έλλειμμα) Αγαπητέ Ζαχαρία, χαίρομαι που τα ξαναλέμε!

ΔΤΦ: (Απόπειρα μειδιάματος) Παρομοίως.

ΤΠΧ: Ο λόγος που σας καλέσαμε είναι ότι χρειαζόμαστε Α-ΜΕ-ΣΑ ένα distributed service που θα αντλεί πληροφορίες από τα περιφερειακά μας συστήματα στα υποκαταστήματα, θα βρίσκει κοινά στοιχεία, θα παράγει αυτόματα PDFs και θα παρουσιάζει τις πληροφορίες σε μια σειρά από σχετικά intranet portals. Θα πρέπει να είναι έτοιμο στο τέλος του επόμενου μήνα, οπότε καταλαβαίνεις οτι θα απαιτήσει όλο σας το προσωπικό…

ΔΤΦ: Κοιτάξτε, ένα εγχείρημα τόσο περίλοκο θα πρέπει να το διερευνήσουμε, όπως…

ΤΠΧ: (Βιαστικά) Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας, τόσο τις δικές σου όσο και των υπόλοιπων στελεχών της Τρια Κιλά Κώδικα. Είμαστε σίγουροι πως θα ανταποκριθείτε εντός χρονικών ορίων.

ΔΤΦ: (Μην μπορώντας να συγκρατηθεί) Ξέρετε όμως, υπάρχει κάτι που με κάνει αρκετά διστακτικό.

ΤΠΧ: Τι είναι αυτό; 

ΔΤΦ: Το να αναλάβουμε ένα τέτοιου μεγέθους έργο σημαίνει για εμάς μεγάλο ρίσκο, και ειλικρινά δεν είμαστε σίγουροι για το κατά πόσο θα ήταν φρόνιμο να πάρουμε αυτό το ρίσκο.

ΤΠΧ: (Με ύφος τρίχρονου στο οποίο προσπαθεί κάποιος να εξηγήσει κβαντομηχανική) Τι εννοείς ακριβώς Ζαχαρία; Δεν καταλαβαίνω.

ΔΤΦ: (Εκτεταμένος αναστεναγμός αδικημένου developer) Αν θυμάστε, στο τελευταίο έργο που κάναμε μαζί υπήρξε αρκετή εργασία χωρίς αμοιβή λόγω αλλαγών των προδιαγραφών περίπου 493 φορές, και μάλιστα τηλεφωνικά. Η τελευταία αλλαγή μάλιστα είχε γίνει 2 ημέρες πριν την παράδοση και αφορούσε αλλαγή όλου του business logic, ξαναγράψιμο της εφαρμογής σε άλλη γλώσσα και προσθήκη περίπου 87 πεδίων σε 30 φόρμες. Επιπρόσθετα, η εταιρία σας καθυστέρησε δύο χρόνια την πληρωμή, δεν είχε δώσει προκαταβολή και εξόφλησε τμηματικά, ενώ μας οφείλει ακόμα δεδουλευμένα, ΠΕΝΤΕ χρόνια περίπου μετά την παράδοση του έργου.

ΤΠΧ: (Με βλοσυρό βλέμμα) ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, εδώ αγαπητέ Ζαχαρία θα τα χαλάσουμε…

ΔΤΦ: Τι εννοείτε;

ΤΠΧ: (Με αυστηρό ύφος, χτυπώντας ελαφρά το χέρι στο τραπέζι) Θεωρώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ μια τέτοιου είδους αντιμετώπιση.

ΔΤΦ: Ορίστε;

ΤΠΧ: Δεν είναι δείγμα σωστού επαγγελματία η αναφορά σε τέτοιες παλιές ιστορίες που θα έπρεπε πλέον να έχουν ξεχαστεί!

ΔΤΦ: Δείγμα; Μα μας οφείλετε ακόμα...

ΤΠΧ: Άλλο αυτό! ΕΤΣΙ όμως προωθείς τη δουλειά σου; ΕΤΣΙ ελπίζεις να κερδίσεις τον πελάτη;

ΔΤΦ: ...

ΤΠΧ: Ειλικρινά, η στάση σου μας κάνει ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ επιφυλακτικούς ως προς το αν και κατά πόσο θα πρέπει να αναθέσουμε το συγκεκριμένο έργο στην εταιρία σας.

ΔΤΦ: Παρακαλώωωω;

ΤΠΧ: Ξέρεις, αγαπητέ Ζαχαρία, ο σωστός επαγγελματίας κρίνεται από την προθυμία του, τη δέσμευσή του ως προς το αποτέλεσμα, την επιθυμία του για σωστή εξυπηρέτηση...

ΔΤΦ: Συγνώμη, πριν δυο λεπτά συζητούσαμε για το ότι ΕΜΕΙΣ το σκεφτόμαστε για το έργο, λόγω προηγούμενης κακής εμπειρίας με την εταιρία σας. ΠΩΣ αυτό ξαφνικά μετατράπηκε στο ότι εγώ δεν είμαι καλός επαγγελματίας;

ΤΠΧ: Όπως ανέφερα και πιο πριν, ο καλός επαγγελματίας δεν θέτει τέτοια εμπόδια να μπαίνουν μεταξύ αυτού και του πελάτη του. Η επιμονή σου με κάνει ακόμα πιό επιφυλακτικό, και σκέφτομαι ότι πρέπει να δούμε και άλλες προτάσεις πριν αναθέσουμε στην εταιρία σας το συγκεκριμένο έργο.

ΔΤΦ: (Προσπαθώντας να συγκρατήσει μια ξαφνική επιθυμία να οπτικοποιήσει τη φράση “δεξί κροσέ”) Επιφυλακτικό...να δείτε...ε, λοιπον, πολύ ωραία, είστε ελεύθεροι να πράξετε όπως επιθυμείτε!

ΤΠΧ: (Με τον αέρα του νικητή) ΦΥΣΙΚΑ και είμαστε. Είμαστε οι πελάτες! Και ξέρεις κάτι Ζαχαρία; Υπήρχε ΛΟΓΟΣ που η εξόφληση έγινε τμηματικά και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ λόγος.

ΔΤΦ: Ο οποίος ήταν;

ΤΠΧ: Το έργο αυτό ήταν πολύ μεγάλο και πολύ περίπλοκο, και ο έλεγχός του δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί μέσα σε μερικές εβδομάδες από την παράδοση, όπως όριζε το συμφωνητικό. Χρειαζόταν πολύ περισσότερος χρόνος.

ΔΤΦ: Συγνώμη, το ΙΔΙΟ το έργο αναπτύχθηκε σε μερικές εβδομάδες. Θέλετε να μου πείτε πως ο ΕΛΕΓΧΟΣ χρειαζόταν περισσότερο χρόνο από την ίδια την ανάπτυξη; Και μάλιστα με προδιαγραφές που εμφανίζονταν σαν το περιστέρι από το καπέλο μάγου;

ΤΠΧ: ΦΥΣΙΚΑ. Είμαστε σοβαρή εταιρία, και ο έλεγχος είναι μια κοπιώδης και μακροσκελής διαδικασία. Ετσι λοιπον, σας εξοφλούσαμε κάθε φορά για το κομμάτι εκείνο το οποίο είχαμε ολοκληρώσει τους ελέγχους και είχαμε επιβεβαιώσει την καλή του λειτουργία.

ΔΤΦ: Μα μας οφείλετε ακόμα χρήματα. Αυτό σημαίνει πως…

ΤΠΧ: Πως καλώς εχόντων των πραγμάτων ο πλήρης έλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί οπωσδήποτε εντός της ερχόμενης πενταετίας, οπότε και θα εξοφληθεί πλήρως η εργασία σας.

ΔΤΦ:

 

Πίσω στην Τρια Κιλά Κώδικα ο Ζαχαρίας διηγείται τα καθέκαστα στον Πολύξερο Τοθέλωχθες, Project Manager, τον Ψηλομύτη Μεμάστερ, Junior Developer, τον Απόλυτο Ξερόλα, R&D Manager, τον Χοντρολεφτά Υποσχετόπουλο, ιδιοκτήτη και την Τούλα.

(Τι; Δεν ξέρετε τι ρόλο έχει η Τούλα στην Τρια Κιλά Κώδικα; Ε, ούτε και αυτή).

ΠΞΧ: Αν και δεν μας συμφέρει, μπορώ να πω οτι ήταν εξαιρετική η προσέγγιση του πελάτη! Να κάνουμε και εμείς το ίδιο! (Κοιτώντας γύρω του μετά την απόλυτη σιωπή που επικρατεί) Εεεεε, δηλαδή απαράδεκτο! Απαράδεκτο!

ΨΜΜ: Πολύ θράσος. Να εκδικηθούμε! Θέλετε να πάω με το αυτοκίνητο κάτω από τα γραφεία τους και να παίζω Slayer στη διαπασών; Μπορώ να τους κλέβω Wi-Fi και να δουλεύω από το φορητό μου.

ΑΠΞ: Ναι, να εκδικηθούμε! Λέω να με στείλετε να τους δείξω Scrum δωρεάν! Θα το κάνω όλο λάθος και…(βλέμμα τριγύρω) εεεε, το οτι το έκανα και ΕΔΩ λάθος ήταν καθαρά συμπτωματικό.

ΧΥΠ: Αν είχαμε πληρωθεί όλα τα χρεωστούμενα, θα μπορούσα να σας δώσω τις αυξήσεις που σας είχα υποσχεθεί (παύση) ...ΚΑΠΟΤΕ, στο απροσδιόριστο μέλλον. Αλλά τώρα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΟΤΕ.

ΤΟΥ: (Έξαλλη, σηκώνεται όρθια) ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ DEFRAG ΤΑ NTFS ΣΕ SCSI ΜΕ HDMI. Ορίστε μας! Να δούν αυτοί!

 

(Ακολουθεί μια ολιγόωρη σιωπή μετά αυτοσυγκέντρωσης και σιωπηλού διαλογισμού προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν εγκεφαλικά επεισόδια λόγω της εκστόμισης της τελευταίας φράσης).

(Αν και δεν είμαστε σίγουροι αν το σοκ των συμμετεχόντων οφείλεται στη φράση αυτή καθ’αυτή ή στο γεγονός ότι κατά τη στιγμή που σηκώθηκε η Τούλα τα κουμπιά του ασφυκτικά στενού της πουκάμισου πιαστηκαν στο χείλος του γραφείου και ξηλώθηκαν ένα-ένα εκσφενδονιζόμενα προς την απέναντι τζαμαρία με το χαρακτηριστικό ήχο “πλινγκ” δίνοντας για μερικά δευτερόλεπτα την ευκαιρία σε όλους να αξιολογήσουν το νεότερο διαθέσιμο προϊόν στον κατάλογο της Victoria’s Secret).

 

ΔΤΦ: Νομίζω ότι έχω μια λύση. Ακούστε.

 

Και άκουσαν.

Και του ζήτησαν να τους την ξαναπεί γιατί ακόμα είχαν το μυαλό τους στην Τούλα.

Και ξανάκουσαν.

Και τους άρεσε.

Και η εφαρμογή αναπτύχθηκε όπως ακριβώς είχε ζητήσει ο κ Πολυχρεωστόπουλος. 

Και παραδόθηκε στην ώρα της.

Και ήρθε η ώρα για το πρώτο meeting μετά την παράδοση. 

Για την ακρίβεια, μισή ώρα μετά την παράδοση.

 

ΤΠΧ: Αγαπητέ Ζαχαρία, νομίζω οτι έχουμε αρκετά προβλήματα στη νέα εφαρμογή που μας παραδώσατε.

ΔΤΦ: Οπως;

ΤΠΧ: Ε, να, αφού ο χρήστης πραγματοποιήσει είσοδο στο portal βλέπει μόνο δύο επιλογές στα μενού αντί για τις 20 που θα έπρεπε να βλέπει. Από τις δύο δουλεύει η μία, και στο report που βγαίνει θα έπρεπε να εμφανίζονται 40 πεδία, αντ’αυτού όμως εμφανίζονται μόνο 5.

ΔΤΦ: (Συγκρατώντας ένα υστερικό γέλιο) Φυσικά.

ΤΠΧ: ΦΥΣΙΚΑ;

ΔΤΦ: Φυσικότατα! Όπως πολύ ορθά φροντίσατε να με ενημερώσετε, ο έλεγχος είναι μια διαδικασία που για την εταιρία σας είναι πολύ χρονοβόρα γιατί, φυσικά, πρέπει να γίνει σωστά και ολοκληρωμένα. Σωστά;

ΤΠΧ: Εεεε….σωστά. Αυτό δεν είχα πει; Αφού το είχα πει, ναι, σωστά.

ΔΤΦ: Γι’αυτό και εμείς, επειδή φροντίζουμε ΠΑΝΤΑ για τον πελάτη, για να σας διευκολύνουμε ΚΡΥΨΑΜΕ τα στοιχεία που εκτιμούμε οτι δεν θα ελέγξετε άμεσα, αφήνοντάς σας μόνο αυτά που χρήζουν άμεσης προσοχής για τον επόμενο έλεγχό σας.

ΤΠΧ:

ΔΤΦ: Και, φυσικά, με την εξόφληση του αντίστοιχου ποσού, θα προχωρήσουμε στην ενημέρωση της εφαρμογής με αποκάλυψη των επόμενων πεδίων που θα ελέγξετε.

ΤΠΧ:

ΔΤΦ: Κρύβοντας τα προηγούμενα. Για να μην μπερδευτείτε.

ΤΠΧ:

ΔΤΦ: Αναμένουμε η διαδικασία αυτή να διαρκέσει περίπου 28 έτη. Με την ησυχία σας.

ΤΠΧ: ΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΧΡΗΣΤΗ!

ΔΤΦ: Αααααα, αγαπητέ μου, εδώ θα τα χαλάσουμε!

ΤΠΧ: (Εκπληκτος) Τι εννοείτε;

ΔΤΦ: Νομίζω οτι η συμπεριφορά σας είναι πλήρως αντιεπαγγελματική. 

ΤΠΧ: (Ιδρώνοντας) Οριστεεεεε;

ΔΤΦ: ΕΤΣΙ αντιμετωπίζετε εσείς, ένας σοβαρός οργανισμός, μια εταιρία που σας προσφέρει την κάθε πιθανή διευκόλυνση, ανάλογα με τις ανάγκες σας, τις οποίες σαφώς περιγράψατε στο παρελθόν; Ειλικρινά, είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός στο να προχωρήσω σε αποκάλυψη της πρόσθετης λειτουργικότητας πριν πραγματοποιήσουμε εμείς έναν ενδελεχή έλεγχο επάνω στον έλεγχό σας ώστε να ελέγξουμε ότι ο έλεγχός σας ήταν πλήρης.

ΤΠΧ: (Νευρικό τικ στο αριστερό μάτι) Να... τι;

ΔΤΦ: (Βαθιααααα ανάσα) Ελεγχος στον έλεγχο με στόχο τον έλεγχο της πληρότητας του ελέγχου. Αν ο έλεγχος του ελέγχου δείξει οτι η πληρότητα του ελέγχου δεν ήταν όπως αναμενόταν από τον έλεγχο, τότε θα πρέπει να υπάρξει επανέλεγχος. Και φυσικά δεν θα παραθοδεί περαιτέρω λειτουργικότητα μέχρι τον επανέλεγχο του ελέγχου του ελέγχου με στόχο τον έλεγχο...

ΤΠΧ: (Απελπισμένος σαν μοναχικός χρήστης του Facebook που κάνει like τα δικά του posts) Εντάξει, ΕΝΤΑΞΕΙ. Κατάλαβα.

ΔΤΦ: Συμφωνείτε;

ΤΠΧ: (Έξαλλος) ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ! Αλλά δεν φαίνεται να μας αφήνετε κάποια επιλογή...

ΔΤΦ: Εε...ενδεχομένως η επίσπευση της διαδικασίας εξόφλησης των προηγούμενων χρεών θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ανάλογη επίσπευση στις διαδικασίες ελέγχου μας.

ΤΠΧ: (Με μια αναλαμπή ελπίδας να αχνοφαίνεται στο βλέμμα του) Δηλαδή θα μας παραδώσετε άμεσα;

ΔΤΦ: Ε, όχι και άμεσα! Απλή επίσπευση είπαμε. Νομίζω οτι εμφανίζετε και πάλι κάπως αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και θα είμαι αναγκασμένος…

ΤΠΧ: (Με εμφανές τρέμολο στη φωνή και υποψία δακρύων στα θολωμένα του μάτια) Οχι, οχι! Δεν το είπα! Πες οτι δεν το είπα! Το είπα; Δεν το είπα!  

ΔΤΦ: Αφήσατε όμως να ΕΝΝΟΗΘΕΙ ότι δεν μας θεωρείτε σωστούς επαγγελματίες.

ΤΠΧ: ΕΓΩ άφησα να εννοηθεί τέτοιο πράγμα; Για εσάς, που είστε οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ; Οι πιό επαγγελματίες από τους επαγγελματίες; Ο φάρος του επαγγελματισμού σε μια θάλασσα ερασιτεχνών; Η φωτεινή…

ΔΤΦ: Έχετε τον αριθμό λογαριασμού μας. Καλή σας μέρα.

 

Πίσω στα γραφεία της Τρια Κιλά Κώδικα Α.Ε., μερικές μέρες μετά, ο αέρας της επιτυχίας τρυπώνει από κάθε χαραμάδα, μπαίνει σε κάθε ανεμιστηράκι, ψύχει κάθε CPU, αναμειγνύεται ακόμα και με την κακής κατάστασης οδοντοστοιχία του Ψηλομύτη Μεμάστερ, κάνοντας ανεκτό το διάλογο μαζί του σε απόσταση μόλις τριών μέτρων, από τα πέντε που είναι το σύνηθες.

Ο κ. Χοντρολεφτάς Υποσχετόπουλος δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του.

ΧΥΠ: Ζαχαρία, είσαι...είσαι καλλιτέχνης! Αυτό έχω μόνο να πω! Όχι μόνο πληρωθήκαμε τα χρεωστούμενα, όχι μόνο εξοφλήθηκε πλήρως το παρόν έργο, πήραμε και προκαταβολή 50% για το επόμενο! Έβαλες ένα κακοπληρωτή πελάτη στον ίσιο δρόμο και η εταιρία θα σου οφείλει αιώνια ευγνωμοσύνη! Να, σου αγόρασα ένα συμβολικό δωράκι για την επιτυχία σου…

ΔΤΦ: (Βαθιά συγκινημένος) Δωράκι; Είναι η πρώτη φορά που μου αγοράζεις δώρο, αφεντικό! 

(Ανοίγει το  κουτί)

ΔΤΦ: Μα αυτό είναι ένα άδειο κουτί!

ΧΥΠ: Συμβολικό είπαμε, δεν είπαμε; 

ΔΤΦ:

ΧΥΠ: Και τα άλλα ευχάριστα νέα είναι οτι χάρη στην αναπάντεχη ρευστότητα που μας έδωσαν οι πληρωμές του πελάτη, ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΣΑΣ! Πρώτη Μαϊου θα έχετε τη χαρά να δείτε στον τραπεζικό σας λογαριασμό ΟΛΟΚΛΗΡΟ το μισθό του Ιανουαρίου!

ΔΤΦ: Αφεντικό, μήπως μια αύξηση…

ΧΥΠ: Ξέρεις, Ζαχαρία, μου πέρασε από το μυαλό.

ΔΤΦ: Και;

ΧΥΠ: Μου πέρασε.

ΔΤΦ: 

ΧΥΠ: Ας το γιορτάσουμε λοιπον! Σήμερα μπορείτε όλοι να φύγετε πέντε λεπτά νωρίτερα!

 

Μετά τα δέκα μικροδευτερόλεπτα ξέφρενων - εσωτερικών - πανηγυρισμών, η Τρια Κιλά Κώδικα ξαναγύρισε στους γνωστούς της ρυθμούς. Αλλά, όπως και εσείς καταλάβατε, τίποτα πια δεν θα ήταν ίδιο. 

Όχι γιατί η Τρία Κιλά Κώδικα αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στους κακοπληρωτές πελάτες.

Όχι γιατί το πνεύμα αισιοδοξίας έδωσε ώθηση στην παραγωγικότητα.

Ούτε καν γιατί ο Ζαχαρίας έστησε κρυφά Teamviewer στο PC του Χοντρολεφτά Υποσχετόπουλου για να μπαίνει σε τυχαίες στιγμές και να κλείνει random παράθυρα ως εκδίκηση για το ότι δεν πήρε αύξηση.

Κυρίως και πρωταρχικώς γιατί η Τρία Κιλά Κώδικα αποφάσισε να αποζημιώσει την Τούλα για τη ζημιά που έπαθε το πουκάμισό της, θεωρώντας το εργατικό ατύχημα, με ΔΕΚΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ. 

Σχόλια (3) -