Bits and Pieces: Το Αντίστροφο Ηχητικό Μελωδικό Captcha Του Ψηλομύτη Μεμάστερ

0

Η συγκεκριμένη δημοσίευση προέρχεται από ερώτηση που έγινε στα σχόλια. Συγκεκριμένα, η ερώτηση ήταν αν το υπερτεχνολογικαεξελιγμένο captcha που χρησιμοποιείται στο site, το οποίο ρωτάει συνεχώς πόσο κάνει 5+5, το έχει γράψει ο γνωστός μας άρτια τεχνικά καταρτισμένος υπάλληλος της Τρία Κιλά Κώδικα Α.Ε., Ψηλομύτης Μεμάστερ.

Η απάντηση είναι λοιπόν η εξής:

Ο Ψηλομύτης Μεμάστερ επιχείρησε όντως να γράψει ένα επαναστατικό captcha τον καιρό που έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της πληροφορικής (δηλαδή την προηγούμενη εβδομάδα περίπου). Θέλοντας να πρωτοτυπήσει, επιχείρησε να εφεύρει το Αντίστροφο Ηχητικό Μελωδικό Captcha. 

Τι είναι αυτό; Βασικά στο κανονικο, mainstream captcha ξέρεις, σου βγαίνουν κάτι γραμματάκια και επειδή πρέπει να έχεις πτυχίο φιλολογίας σε Γραμμική Β για να καταλάβεις τι ακριβώς είναι το καθένα, έχει και ένα εικονιδιάκι δίπλα που άμα το πατήσεις στα απαγγέλλει. 

Ε, το Αντίστροφο Ηχητικό Μελωδικό Captcha, προκειμένου να διαπιστώσει οτι δεν είσαι bot, σου βγάζει ένα πεντάγραμμο με νότες και σου ζητάει να τις ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙΣ. Φυσικά, ο Ψηλομύτης, δεδομένων των μουσικών του προτιμήσεων, διάλεξε ΑΥΤΟ το μουσικό θέμα (παρακαλώ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ τα παιδιά από το PC): http://www.youtube.com/watch?v=aXzIeI0mkFI 

Κατόπιν αναφοράς περίπου 100 περιστατικών φαρυγγίτιδας και άλλων 200 περιπτώσεων ψυχικών νοσημάτων ελαφράς μορφής μετά το αρχικό deployment, αποφασίστηκε να αποσυρθεί η τεχνολογική πατέντα. Και από τότε κοιμόμαστε όλοι ήρεμοι.

 

Σχόλια (2) -