Ζουν ανάμεσά μας #2: Ο Juniorπρογραμματιστέκθαμβος

0

Είναι ο πιτσιρικάς που κυκλοφορεί με γουρλωμένα μάτια γεμάτα απορία και ένα φωσφορίζον ερωτηματικό να φεγγοβολάει διαρκώς πάνω από το κεφάλι του, το οποίο γενικά διατηρεί εξαιρετικά μεγάλο κενό χώρο. Είτε διατηρεί κάποιου είδους συγγένεια με το αφεντικό, είτε την ημέρα της πρόσληψής του ο υπεύθυνος HR είχε καταναλώσει κάποιο είδος παραισθησιογόνου μανιταριού. Το προσωπικό του ρεκόρ stand-alone συγγραφής κώδικα χωρίς να σηκώσει το τηλέφωνο και να ρωτήσει κάτι που θα έβρισκε στο μισό χρονο αν έκανε μια-δυο αναζητήσεις στο google είναι ΔΥΟ γραμμές, η μία εκ των οποίων είναι το declaration κάποιας μεταβλητής και η άλλη ειναι κενή.

Τα projects που αναλαμβάνει του φαίνονται αδιακρίτως "δύσκολα" και φυσικά δεν αναλαμβάνει την περάτωσή τους αν δεν είναι απολύτως σίγουρος για το αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, είναι ένας από τους φανατικότερους υποστηρικτές του pair programming, αρκεί ο άλλος του pair να είναι ο προϊστάμενός του (και να γράφει τον κώδικα ενώ αυτός κάνει αυτό που ξέρει να κάνει πιό καλά - ερωτήσεις).

Σημειώνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε μπλοκάκι οπου αριθμεί βήματα και περιγράφει περιφραστικά μέσα σε παρενθέσεις τα σχόλιά του "για να θυμάται την επόμενη φορά". Περιέργως, ποτέ δεν υπάρχει "επόμενη φορά" που να είναι απολύτως όμοια με την προηγούμενη (και ακόμα και να υπήρχε, άντε βρες την μέσα σε 50 γεμάτα μπλοκάκια). Είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του paperless office initiative.

Συνήθως δεν γνωρίζει ούτε καν την έννοια του loop, οπότε το να διορθώσει κανείς τον κώδικά του χρησιμοποιείται εναλλακτικά ως τιμωρία αντί του κλασικού μαυροπίνακα. Οι έννοιες «μεταβλητή», «configuration», «resource» του είναι επίσης άγνωστες κάνοντας το στυλ γραφής του να επαναπροσδιορίζει τον όρο “hard coded” με το χειρότερο δυνατό επαναπροσδιορισμό. Ο κώδικάς του τυγχάνει διθυραμβικών κριτικών από το αφεντικό, κυρίως γιατί είναι ΠΟΛΥΣ.

Δεδομένων των γνωρισμάτων του, ο Juniorπρογραμματιστέκθαμβος έχει μπροστά του ένα λαμπρό μέλλον γεμάτο εντυπωσιασμούς προϊσταμένων, αποποιήσεις ευθυνών και έμμεσου χωσίματος λόγω ασχετοσύνης διαστάσεων υπέρβαρου μαμούθ με γιγαντισμό που μόλις έφαγε πολύ – το οποίο λαμπρό μέλλον παράλληλα σκοτεινιάζει με ευθέως αναλογικό τρόπο το μέλλον των υπόλοιπων μελών της ομάδας του. 

Σχόλια (7) -