Βρείτε την πραγματική σας κλίση!

0

Εντάξει, δουλεύετε στο χώρο της Πληροφορικής ως software developers. Όμως αυτό που κάνετε είναι αυτό για το οποίο είστε πραγματικά γεννημένοι; Ηρθε η ώρα να το διαπιστώσετε! Απλά απαντήστε ειλικρινά στις παρακάτω πέντε ερωτήσεις και δείτε ποια είναι πραγματικά η προσωπικότητά σας.

Σημείωση: Το ερωτηματολόγιο αυτό έχει προκύψει από καθαρά εμπειρικές διαδικασίες και δεν είναι σε καμια περίπτωση επιστημονικό. Δεν ευθυνόμαστε για τυχον side effects που θα προκύψουν από την αποκάλυψη του πραγματικού σας ταλέντου, συμπεριλαμβανομένης της τριχόπτωσης, των εκδορών λόγω συνεχόμενων χτυπημάτων κεφαλιού στο γραφείο και του χαλασμένου στομαχιού από τα ξίδια που μπορεί να χτυπήσετε για να ξεχάσετε τον πόνο σας.

Ερώτηση 1: Αν ένα προϊον software έχει 10 features και 10 bugs, πόσα features έχει συνολικά;
Α. Εχει μόνο bugs.
Β. 10 features.
Γ. 20 features.
Δ. 100 features.

Ερώτηση 2: Αν 5 developers χρειάζονται 10 μέρες για να τελειώσουν ένα έργο, πόσες μέρες χρειάζονται 50 developers για να τελειώσουν δύο έργα;
Α. 1
Β. 2
Γ. 10
Δ. 1000

Ερώτηση 3: Αν ένα έργο ξεκινά την πρώτη του μήνα και πρέπει να τελειώσει στις 31, πόσες μέρες μπορεί ένα άτομο να δουλέψει σε αυτό;
Α. 22
Β. 25
Γ. 31
Δ. 62

Ερώτηση 4: Αν η υπερωρία ενός software developer αμοίβεται με 1 ευρώ / ώρα και ο developer κάνει 100 ώρες υπερωρία, τότε τι δικαιούται;
Α. Τίποτα, αν η εταιρία δεν δικαιολογεί υπερωρίες.
Β. 50 ευρώ.
Γ. 100 ευρώ
Δ. Μεταξύ άλλων, την καταβολή των δικαστικών εξόδων.

Ερώτηση 5: Αν ένας software developer χωρίς προϋπηρεσία αξίζει 600 ευρώ / μήνα, ένας developer με 5 χρόνια προϋπηρεσία 1200 ευρώ / μήνα, τότε πόσα ευρώ / μήνα αξίζει ένας developer με 10 χρόνια προϋπηρεσία;
Α. 1200 ευρώ / μήνα
Β. 1800 ευρώ / μήνα
Γ. 2400 ευρώ / μήνα
Δ. Δεν υπάρχουν developers με 10 χρόνια προϋπηρεσία.

 

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!

Για κάθε ερώτηση που απαντήσατε, συμβουλευτείτε το παρακάτω κείμενο και προσθέστε ένα πόντο στον αντίστοιχο ρόλο:
Project Manager, Εργοδότης, Πωλητής, Υπάλληλος.

Αν δεν καταλάβατε τι πρέπει να κάνετε προφανώς δεν είστε software developers και μας κοροϊδεύετε αγρίως, οπότε μην ασχοληθείτε περαιτέρω. Το excel σας ααααντε και το word σας σας περιμένουν εναγωνίως. Μην τα αφήνετε μόνα τους.

Αν στην Ερώτηση 1 απαντήσατε…

Α: (+1 Project Manager)
Τυπική απάντηση. Ο πελάτης θα δει μόνο τα bugs, ο εργοδότης θα δει μόνο τα bugs, όλοι θα δουν μόνο τα bugs. Και θα πουν ότι φταίτε ΕΣΕΙΣ. Γι’αυτό και εσείς θα σφίξετε τα λουριά για να δουλέψουν οι τεμπελχανάδες επιτέλους. Να πάρετε και εκείνο το bonus που λιγουρεύεστε τόσο καιρό.

Β: (+1 Εργοδότης)
Τα bugs θα τα λύσουν οι υπάλληλοί σας. Γι’αυτό δεν τους πληρώνετε; Εσείς πουλάτε τα features. Και μόνο αυτά. Με τα υπόλοιπα δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείστε. Ακους εκεί bugs! Να δουλέψουν και λίγο οι χαραμοφάηδες!

Γ: (+1 Υπάλληλος)
It’s not a bug, it’s a feature. Αν δεν το παίξετε έτσι, δεν παίζει να φύγετε διακοπές το καλοκαίρι.

Δ: (+1 Πωλητής)
Και 1000, και 2000, ο,τι θέλει να ακούσει ο πελάτης! Bugs; Τιντουτ; Εσείς θέλετε ο πελάτης να το αγοράσει το ρημάδι. Όταν το αγοράσει, και ωσπου να ανακαλύψει προβλήματα, ελπίζετε η καλή σας εταιρία να τα έχει διορθώσει.

Αν στην Ερώτηση 2 απαντήσατε…

Α: (+1 Εργοδότης)
Δεκαπλάσια δύναμη = ένα δέκατο του χρόνου. Όπως στις οικοδομές, τις μεταφορές, τα εργοστάσια. Τι διαφορά εχει;

Β: (+1 Πωλητής)
Το αφεντικό λέει μία μέρα, εσείς βάζετε και μια μέρα τράτο γιατί τα παιδιά πρέπει να προσπαθήσουν πολύ και εσείς να πουλήσετε νωρίς.

Γ: (+1 Project Manager)
Εσείς έχετε 10 μέρες καιρο μέχρι το deadline, οπότε και όλο το Μπάνγκαλορ να έρθει και να σας γράψει κώδικα, πάλι 10 μέρες θα έχετε. Αναθετετε στους 5 developers το ένα έργο, δίνετε τους άλλους 45 στο άλλο έργο και ελπίζετε ότι θα τελειώσει και αυτό σε 10 μέρες. Αν δεν το διαχειρίζεστε δε εσείς το άλλο έργο, ακόμα καλύτερα. Δεν παει να τελειώσει και σε ένα χρόνο;

Δ: (+1 Υπάλληλος)
Με το αφεντικό να περιμένει να τελειώσουν όλα αύριο, και με 45 επιπλέον άσχετους να πρέπει να ενημερωθούν, το πιθανότερο είναι να καταρρεύσει το σύμπαν. Σκέφτεστε σοβαρά την παραίτηση.

Αν στην Ερώτηση 3 απαντήσατε…

Α: (+1 Υπάλληλος)
Οσες ακριβώς είναι οι εργάσιμες που προβλέπονται, χωρίς τα Σαββατοκύριακα. Ο εργαζόμενος προστατεύεται από το νόμο, έχει δικαιώματα, δεν θα γίνει υποχείριο του εργοδότη σε καμμια περίσταση, και άλλα τέτοια επαναστατικά.

Β: (+1 Πωλητής)
Οσες ακριβώς είναι οι εργάσιμες που αναφέρονται στην βεβαίωση αποδοχών, βαλε και κανένα Σαββατοκύριακο μέσα. ΕΣΕΙΣ θα δουλέψετε εξάλλου;

Γ: (+1 Εργοδότης)
Η επιβίωση της εταιρίας πάνω από όλα. Δεν έχουμε λεφτά και αν δεν δουλέψουν οι άχρηστοι θα αναγκαστείτε να κάνετε περικοπές. Και τους το έχετε πει. Ας στρωθούν για το καλό της επιχείρησης (και το δικό τους).

Δ: (+1 Project Manager)
Το εργο πρέπει να τελειώσει στις 31. Αρα όλοι θα πρέπει να δουλεύουν 16 ώρες την ημέρα επί 31 ημέρες συνεχώς. Εσείς απλά επιβλέπετε, οπότε μπορείτε να φεύγετε στην ώρα σας. Αχ και να βγεί το έργο, πόσο εύκολα θα μπορείτε μετά να ζητήσετε μπόνους!

Αν στην Ερώτηση 4 απαντήσατε…

Α: (+1 Εργοδότης)
Σιγά μην δώσετε λεφτά και για υπερωρίες! Εξάλλου αυτοί φταίνε. Αν ήταν καλύτεροι θα έβγαιναν τα έργα στην ώρα τους. Είναι μια ευκαιρία να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους μέσα από δύσκολες συνθήκες.

Β: (+1 Project Manager)
Αφού από τις 100 ώρες υπερωρία τις μισές θα τις περάσουν χαζεύοντας, γιατί να τις πληρωθούν; Ασε που αμα η εταιρία δίνει τόσα λεφτά για υπερωρίες θα μειωθεί και το μπόνους σας.

Γ: (+1 Πωλητής)
Οσα είναι τόσα να πάρουν. Τι σας νοιάζει εσάς; Αμα είναι ικανοποιημένοι στα τυπικά θα βγάλουν καλό προϊον, θα πουλήσετε περισσότερο και θα πάρετε τα ποσοστά σας.

Δ: (+1 Υπάλληλος)
Θα φέρετε το ΙΚΑ, το ΣΔΟΕ, την Επιθεώρηση Εργασίας, τον Σούπερμαν, τον Μασκοφόρο Εκδικητή και τον Μεγιστάνα των Νίντζα για να στριμώξετε άγρια τους άκαρδους εργοδότες σας ώστε να υποχωρήσουν και, αν δεν σας πληρώσουν τις υπερωρίες, τουλάχιστον να σας αγοράσουν επιτέλους την πολυπόθητη οθόνη 34 ιντσών που έχετε βάλει στο μάτι εδώ και κάτι μήνες.

Αν στην Ερώτηση 5 απαντήσατε…

Α: (+1 Εργοδότης)
Τόσα δίνετε εσείς. Τι σημαίνει «αξίζει»; Ο υπάλληλος αξίζει ο,τι μπορείτε να πληρώσετε, και αμα δεν του αρέσει από εδώ πάνε και οι άλλοι.

Β: (+1 Πωλητής)
Ε, οπωσδήποτε χρειάζεται κάτι παραπάνω να πάρει. Όχι όμως να σας κάνουν περικοπές στα ποσοστά! Κλέφτες θα γίνετε;

Γ: (+1 Υπάλληλος)
Είστε τουλάχιστον επιεικής. Κανονικα θα έπρεπε να τον υποδέχονται με κόκκινο χαλί και χορεύτριες κάθε Δευτέρα. Και πού είναι το χάρτινο ομπρελάκι στο νερό που του φέρνει επί προσταγής η ξανθιά χυμώδης προσωπική του γραμματέας; Ορίστε μας! Γιααα να οργανωθούμε λίγο!

Δ: (+1 Project Manager)
Φυσικά και δεν υπάρχουν developers με 10 χρόνια προϋπηρεσία. Είναι, κατά την άποψή σας, ή εργοδότες, ή project managers, ή ελεύθεροι επαγγελματίες. Και εσείς ο ίδιος έχετε λιγότερα χρόνια προϋπηρεσία μια και αλλιώς δεν θα ήσασταν Project Manager. Αν τώρα έχετε περισσότερα από 10 χρονια προϋπηρεσία, και ψηφίσατε αυτό που ψηφίσατε, είστε άξιος της τύχης σας.

 

Και τώρα η ώρα της αλήθειας. Βαθειά ανάσα.

Αν μαζέψατε περισσότερους πόντους στο ρόλο του…

Project Manager: Αφήστε το development κατά μέρους. Έτσι κι αλλιώς με τα μυαλά που κουβαλάτε ποτέ δεν θα βγάλετε κάτι που να δουλεύει. Γίνετε project manager και κοπανάτε τους υπόλοιπους να δουλέψουν.

Πωλητή:
Μα είστε περίπτωση! Τι κάνετε; Τι νομίζετε ότι θα καταφέρετε; Αφήστε τα stored procedures και πιάστε τους πελάτες από το λαιμό. Ετσι, ισως και να βιώσετε τη λέξη «κέρδη» κάποια στιγμή.

Εργοδότη: Ειστε γεννημένος διοικών. Κρίμα που σας λείπει το κεφάλαιο, το προσωπικό, η εταιρία και τα δικά σας προϊόντα για να κάνετε αυτό που θέλετε. Συνεχίστε να γράφετε κώδικα, αλλά πάντα θα έχετε στο μυαλό σας να γίνετε Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη.

Υπάλληλος: Δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ για εσάς, αλλά τουλάχιστον ξέρετε που βαδίζετε. Καλή τύχη, και είθε οι υπόλοιποι συντελεστές της εταιρίας σας να έχουν απαντήσει λανθασμένα στο ερωτηματολόγιο αυτό, μπας και δείτε καμιά αυξησούλα σε 5-10 χρονάκια. 

Σχόλια (11) -