ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 26: Μια μέρα από το ημερολόγιό τους!

0

Το ημερολογιο του Χοντρολεφτά Υποσχετόπουλου, Γενικού Διευθυντή, Τρία Κιλά Κώδικα ΑΕ
Σήμερα είναι η ευκαιρία να βρω λεφτά για να πληρώσω το Ζαχαρία για αυτό το μήνα. Α, ρε γυναίκα, τι το ήθελες το καινούριο δαχτυλίδι; Και το μενταγιόν; Και το φόρεμα; ΑΥΤΟ το μήνα; Αν έπαιρνε χαμπάρι ο Ζαχαρίας οτι τα χρήματα του μισθού του...πω πω...ας ελπίσουμε ο κ. Χασομέρης Ξοδευτάκης να εγκρίνει την ανάθεση του έργου. Θα στείλω αύριο τον Πολύξερο να παρει προδιαγραφές. Ολα καλα. Ας παω να χτυπησω κανενα παϊδάκι τώρα.

Το ημερολόγιο του Πολύξερου Τοθελωχθες, Senior Project Manager, Τρία Κιλά Κώδικα ΑΕ
Το αφεντικό θέλει να μιλήσουμε με τον Ξοδευτάκη. Το αφεντικο έχει πάντα δίκιο. Αν ακουω το αφεντικό κάποια στιγμή θα γίνω αφεντικό στη θέση του αφεντικού. Τι τις κάναμε τις σπουδές στο Management; Αλλα σιγά μην παω ΕΓΩ να μαζέψω προδιαγραφές. Τι τους έχουμε τους κατώτερους υπαλλήλους; Θα πω στην Τούλα οτι ΠΡΕΠΕΙ να πάει ΕΚΕΙΝΗ αύριο. Να μαζέψει προδιαγραφές πάραυτα για την ανακατασκευή της παμπάλαιας εφαρμογής του Ξοδευτάκη. Θα είμαι αμείλικτος όπως αρμόζει στη θέση μου.

Το ημερολόγιο της Τούλας, Junior Project Manager, Τρία Κιλά Κώδικα ΑΕ
Ο Πολύξερος μου είπε να μιλησω με κάποιον Ξοδευτάκη για κάτι ΚΩΔΙΚΕΣ για να φτιαξουμε αμέσως καποια εφαρμογή που έχει λέει ήδη φτιαχτεί πάραυτα με προδιαγραφές, αλλα δεν κατάλαβα και πολλά. Αρχικά είπα όχι, όμως ήταν γλυκούλης όπως έκλαιγε και σερνόταν στο πάτωμα και δεν μπόρεσα να του αρνηθώ. Βεβαια έχω να φτιαξω τα νύχια μου αύριο, οπότε θα προσπαθήσω να πείσω τον Ψυλομύτη Μεμαστερ να παει στη θέση μου.

Το ημερολόγιο του Ψυλομύτη Μεμάστερ, Junior Project Manager και υπεύθυνου ξεσκονίσματος & καφέδων, Τρία Κιλά Κώδικα ΑΕ
ΕΓΩ; Ενας εκκολαπτόμενος project manager να παίρνω ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ; Δεν το πιστεύω! ΕΓΩ είμαι φτιαγμένος για ΜΕΓΑΛΑ πράγματα! Σε 2-3 χρονια που θα έχω τελειώσει το Content Management/Workflow/ERP/CRM/Space Invaders μου που γράφω αποκλειστικά σε LISP, θα δούν με ποιόν έχουν να κάνουν! Ας όψεται το ντεκολτέ της Τούλας που είπα το "ναι", γιατι δεν πολυάκουγα τι έλεγε. Ομως οι ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ υπάλληλοι γιατί υπάρχουν; Θα μιλήσω με τον Απόλυτο. Ειναι στο development, αρα υποχρεωμένος να με ΥΠΑΚΟΥΕΙ. Θα τον χώσω πολύ, ω ναι.

Το ημερολόγιο του Απόλυτου Ξερόλα, R&D Manager, Τρία Κιλά Κώδικα ΑΕ
Ηρθε αυτός ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ σημερα και μου ειπε οτι εγώ σαν R&D που είναι ΚΑΤΩΤΕΡΟ λεει από το τμήμα project management θα πρέπει να πάω να πάρω προδιαγραφές από αυτόν τον άσχετο τον Ξοδευτάκη. Εφαγε μια μπούφλα ξεγυρισμένη που ακόμα βλέπει τυρόπιτες να πετάνε γύρω από το κεφάλι του. Δεχτηκα βέβαια, γιατί με απείλησε κλαίγοντας οτι θα μαρτυρήσει στο αφεντικό οτι το τελευταίο μου διάλειμμα για φαγητο κράτησε μια εβδομάδα και δεν ήταν στην τραπεζαρία της εταιρίας αλλά στη Μαγαδασκάρη, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ (ημουν στο Πήλιο). Αλλα τωρα που το σκέφτομαι, γιατί δεν στέλνω το Ζαχαρία να βγαλει το φίδι από την τρύπα μπας και καταφέρω να τελειώσω το πρώτο κεφάλαιο του "Visual Basic 5.0 in 24 hours"; Κατσε να φωνάξω τον Ψυλομύτη να φτιάξει κανα φραπέ που θα μας το παίξει και εξουσία...

Το ημερολόγιο του Ζαχαρία Δεντοφτιάχνω, Software Developer, Τρία Κιλά Κώδικα ΑΕ
Σημερα ο Απόλυτος ήρθε να μου ζητήσει να πάρω αυτοπροσώπως προδιαγραφές από τον Ξοδευτάκη. Βαριέμαι απελπιστικά, ο πελάτης είναι ΗΛΙΘΙΟΣ και νομίζει οτι ο κόσμος όλος περιστρέφεται γύρω από την ΑΘΛΙΑ εφαρμογή που του  έφτιαξε μια εταιρία που έκλεισε πριν 5 χρόνια. Δεν ξέρει να εξηγήσει τι θέλει και νομίζει οτι οποιος του μιλάει έχει τηλεπάθεια. Δεν θελω. Θα τον πείσω οτι πρέπει να πάει ο ίδιος. Θα το παίξω αστοιχείωτος και θα κολακευτεί.

Το ημερολόγιο του Απόλυτου Ξερόλα, πεπειραμένου και γνώστη R&D Manager, Τρία Κιλά Κώδικα ΑΕ
Ο Ζαχαρίας είχε δίκιο. Δεν μπορεί να γνωρίζει όλα αυτά που χρειάζονται για να τα βγάλει πέρα με τον Ξοδευτάκη. Ενώ ΕΓΩ, με την πολυετή μου πείρα μπορώ να καταφέρω εξαιρετικά καλύτερα ποτελέσματα. Εχει δίκιο. Ενας απλός developer ειναι ο κακομοιρης, που να ξερει απο θέματα αρχιτεκτονικής και τέτοια πραγματα...Αντε να του εξηγήσει τώρα το deteriorator pattern και το unchained responsibility asynchronous factory ΕΓΩ τα ξέρω. ΕΓΩ θα πρεπει να παω. Αλλα τώρα που το σκέφτομαι, πρέπει να κανω high-score στο pacman σήμερα, οπότε θα αγγαρέψω τον Ψυλομύτη..που μου το παίζει και εξουσία! Θα το παίξω εκτελεστικό όργανο για να του δώσω την εντύπωση οτι ελέγχει τα πράγματα, θα κολακευτεί και θα πάει.

Το ημερολόγιο του Ψυλομύτη Μεμάστερ, Junior Project Manager (που πιστεύει οτι αυτό είναι προσωρινό), Τρία Κιλά Κώδικα ΑΕ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κατάλαβαν την αξία μου! Ο Απόλυτος ταπεινά υποκλίθηκε στην υπεροχή μου ως project manager! Αλλα γιατί να παω εγώ στον πελάτη; Εγώ είμαι για ΔΟΞΑΣΜΕΝΑ και ΦΗΜΙΣΜΕΝΑ πραγματα και δεν θα πέσω στο επίπεδο ενός προδιαγραφάκια! Ακούς εκεί! Θα κανω το χαζό μπας και καταφέρω την Τούλα. Θα της πουλήσω οτι είναι ανώτερη στην εμπειρία από εμένα και μπορεί να κατανοήσει πλήρως τις λεπτές απαιτήσεις του πελάτη σε θέματα απόδοσης και χρηστικότητας του νέου λογισμικού και να προσφέρει στην εταιρία λεπτομερή use cases. Θα πειστεί, δεν θα πειστεί;

Το ημερολόγιο της Τούλας, Junior Project Manager (και εκεί θα μείνει), Τρία Κιλά Κώδικα ΑΕ
Ο Ψηλομύτης μου είπε κάτι πράγματα για καριέρες και συνέπεια και νομίζω κάτι που είχε να κάνει με την κάσα του πελατη που είναι νέα και χρησιμεύει αποδοτικά και οτι πρέπει να παω εγώ ως ανώτερη γιατι δεν θα τα καταφερει, αλλα δεν καταλαβα πολλα. Νομιζω οτι απλά βρήκε ευκαιρία να χαζέψει πάλι το ντεκολτέ μου (να θυμηθώ να μην φοράω βαθιά ντεκολτέ). Ουφ. Εχω πεντικιούρ ειπαμε! Θα τριφτώ στον Πολύξερο μπας και τον καταφέρω και τη γλυτώσω. Να θυμηθώ να τον ρωτήσω και τι είναι αυτή η κάσα, πόρτα ή παράθυρο;

Το ημερολόγιο του Πολύξερου Τοθελωχθες, εύκολα παρασυρόμενου Senior Project Manager, Τρία Κιλά Κώδικα ΑΕ
Τι εκανα; Γιατί είπα ΝΑΙ; Με αποσυντόνισε ένα ΜΠΙΚΙΝΙ; Εμένα; Το ΤΕΡΑΣ της αυτοσυγκράτησης; Και ΤΙ έκανε η Τούλα με μπικίνι στην εταιρία; Ωωωχ, δύσκολα πράγματα για να σκέφτομαι τώρα...Τωρα που την πάτησα έτσι, δεν μου μένει παρά να ψήσω το μεγάλο αφεντικό να παει για να μιλήσει με τον πελάτη σε "υψηλό επίπεδο".

Το ημερολογιο του Χοντρολεφτά Υποσχετόπουλου, μονίμως Γενικού Διευθυντή προς απογοήτευση όλων, Τρια Κιλά Κώδικα ΑΕ
Ο Πολύξερος τελικά είχε δίκιο! Οι κουβέντες ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ φέρνουν πάντα αποτελέσματα. Πήγαμε με τον Ξοδευτάκη σε ένα ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ στο βουνό για κατι κοψίδια (ωραία, φρέσκο κρεατάκι από την Ηπειρο) και μου υπέγραψε τη σύμβαση. Βεβαια, μου ζήτησε να τελειώσουμε τη δουλειά σε 10 μέρες αντί για 6 μήνες, αλλα τι με νοιαζει; Εγώ θα την κάνω; Α, ξεχασα να του πω κατι που μου είπε ο Πολύξερος για προδιαγραφές, αλλα αφού υπέγραψε, τι να τις κάνουμε; Να ξαναπάω στην ορεινή ταβέρνα γιατί δεν δοκίμασα ψαρονέφρι. Θα περιμένω να μου προτείνουν καμμια συζήτηση υψηλού επιπέδου πάλι.

Το ημερολόγιο του Ζαχαρία Δεντοφτιάχνω, κακόμοιρου χωμένου Developer με υπαρξιακά προβλήματα, Τρία Κιλά Κώδικα ΑΕ
Αν ζω σε 10 ημέρες, να θυμηθώ να κάνω format στους δίσκους όλης της διοίκησης και να ρίξω από μια κουταλιά μέλι στα πληκτρολόγιά τους. Ληγμένο. Αφού έχω ζητήσει προκαταβολή μισθών τριών μηνών. Μονολεκτικές προδιαγραφές στο πίσω μέρος απόδειξης ταβέρνας δεν έχω ξαναδεί. Τι γραφουν; "ΦΤΙΑΧΤΟ". Μανούλα, θελω να γινω ψαράς!

Το ημερολόγιο του κ. Χασομέρη Ξοδευτάκη, 10 μέρες μετά

Καταπληκτική εταιρία η Τρια Κιλά Κώδικα ΑΕ! Φαντάσου οτι αντί για εφαρμογή μας φτιάξανε ένα Excel που τα έχει όλα! Και γρήγορα! Εντάξει, χρειάζεται να γράφεις μονος σου κάποιες φόρμουλες και σε ορισμένα σημεια πρέπει να υπολογίζεις τα αθροίσματα με κομπιουτεράκι, αλλα μικρο το κακο. Θα μου πεις, οι υπάλληλοί μου έχουν μερικά προβλήματα και τρεις ήδη παραιτήθηκαν όταν είδαν το καινούριο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, αλλα σιγα...θα παρω άλλους. Τοσοι υπάρχουν. Την επιδότηση την πήραμε πάντως, αυτό μετράει. Να ξαναπάω για κοψίδια με τον Υποσχετόπουλο, περάσαμε υπέροχα!

Σχόλια (9) -