INTERLUDE: Γιατί όλες οι αγγελίες εργασίας μοιάζουν ίδιες;

0

Το καλοκαιράκι τελειώνει. Η ανεμελιά όσων είχαν το κουράγιο και το χρόνο να αναζητήσουν λίγο χρόνο χαλάρωσης σε κάποια κοντινή παραλία σιγά σιγά χάνεται και τη θέση της παίρνουν ξανά οι ευθύνες, το άγχος και το καθημερινό τρέξιμο. Ερχεται ο Σεπτέμβριος, εποχή μετακινήσεων, μεταγραφών και, φυσικά, νέων θέσεων εργασίας. Αρα, τι είναι αυτό που βλέπετε παντού μπροστά σας, στις εφημερίδες, στα περιοδικά, στο Internet;

Μα, φυσικά, αγγελίες!
Αγγελίες που ζητούν συνεργάτες, υπαλλήλους, προσωπικό. Ενα μονότονο νέφος κειμένων που λίγο πολύ λένε τα ίδια πράγματα, υπόσχονται τα ίδια πράγματα και ζητούν τα ίδια πράγματα. Μια τυποποιημένη κατάσταση. Δεν έχετε απορήσει που όλες οι αγγελίες εργασίας σήμερα μοιάζουν λίγο πολύ ίδιες; Δεν εχετε αναρωτηθεί γιατί;

Θα σας πουμε γιατί.

Ανακαλύψαμε και δημοσιεύουμε για εσάς αγγελίες οι οποίες "κόπηκαν" λίγο πριν τη δημοσίευσή τους για ποικίλους λόγους τους οποίους είμαστε σίγουροι οτι μπορείτε να αντιληφθείτε και μόνοι σας. Ο σημαντικότερος λόγος ήταν, όμως, οτι έλεγαν την αλήθεια.

ΑΓΓΕΛΙΑ #1.
Βραδυκίνητος πολυπληθής οργανισμός με μεγάλη κλίμακα ιεραρχίας και διαδικασιών ζητά νέο προσωπικό. Οι νέοι συνεργάτες θα πρέπει να φροντίζουν για την συλλογή feedback.

Υπεύθυνος συλλογής πληροφοριών (ΚΩΔ. NOIDEA-N1)
Ο υποψήφιος θα έχει την ευθύνη συλλογής και διαλογής των καταχωρήσεων που γίνονται μέσω φορμών επικοινωνίας στις ιστοσελίδες του οργανισμού. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να διερευνά χειρωνακτικά αν έχουν περαστεί όλες οι πληροφορίες και να επιλέγει δια χειρός μόνο τις καταχωρήσεις που πληρούν τα κριτήρια.

Η διαλογή θα γίνεται μέσω εκτυπώσεων για λόγους ασφαλείας, εχεμύθειας και έλλειψης προσωπικού που γνωρίζει πως να αντλεί τις πληροφορίες από τη βάση δεδομένων.
Οι επιλεγμένες καταχωρήσεις θα προωθούνται υπηρεσιακά από τον ίδιο τον υποψήφιο στην αντίστοιχη υπηρεσία..
Ο υποψήφιος θα πρέπει να διαθέτει μεταφορικό μέσο (μηχανάκι), απαραίτητο για τη μεταφορά των αιτήσεων.
Θα συνεκτιμηθεί μήκος γλώσσας άνω των 10cm για εύκολο κόλλημα των φακέλων.

Η θέση είναι προσωρινή. Με την κάλυψη της θέσης του Υπεύθυνου Ανάπτυξης Μηχανισμού Επικύρωσης Ολοκληρωμένης Καταχώρησης Πληροφορίας (βλ. επόμενη αγγελια), ο υποψήφιος θα προαχθεί σε τμηματάρχη του τομέα Προφορικης Αναγνωσης Μηνυμάτων Ηλεκτρονικου Ταχυδρομειου Σε Ανωτερα Στελεχη Που Δεν Ξερουν Να Χρησιμοποιουν Ηλεκτρονικο Ταχυδρομειο Και Βαζουν Σεμεν Στην Οθονη.

Η αγγελία αυτή κόπηκε κατά τύχη, μια και οι διαδικασίες του οργανισμού προέβλεπαν την ολοκλήρωση του ελέγχου των κειμένων σε εύλογο χρόνο 2 ετών από τη δημοσίευσή της.
Ο συντάκτης της εν λόγω αγγελίας τιμωρήθηκε με απόλυση, λόγω όμως της έλλειψης προσωπικού που θα καλύψει τη θέση που αναφέρεται αναμένεται να απολυθεί κατά το 2155. Δικαια τιμωρία.

 

ΑΓΓΕΛΙΑ #2.
Φημισμένος για τον αποτελεσματικό καταμερισμό της εργασίας οργανισμός ζητά συνεργάτη για ιδιαίτερα εξειδικευμενα καθήκοντα, με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια επιλογής. Η εργασία είναι ιδιαίτερα δύσκολη και έχει πολύ αυστηρές και σαφείς προδιαγραφές.

Υπεύθυνος Ανάπτυξης Μηχανισμού Επικύρωσης Ολοκληρωμένης Καταχώρησης Πληροφορίας (ΚΩΔ. ΚΑΤΗΟΜΑΙ-F7)

Ο υποψήφιος θα έχει την ευθύνη ανάπτυξης του παραπάνω μηχανισμού καθώς και της τεκμηρίωσης αυτού για χρήση από τη Μηχανογράφηση του οργανισμού.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη μηχανισμών ελεγχου και εγκυροποίησης των πληροφοριών που θα καταχωρούνται στις φόρμες επικοινωνίας του οργανισμού με το κοινό (πλήθος φορμών: 2 πλήθος πεδίων συνολικά: 5)

Η θέση αφορά σύμβαση έργου με διάρκεια 4 έτη, διάρκεια η οποία μπορεί να επεκταθεί αν το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν επαρκέσει για την ολοκλήρωση του έργου, ή αν προστεθεί νέο πεδίο σε μια εκ των δύο φορμών. ΣΤην τελευταία περίπτωση, για κάθε νέο πεδίο η διάρκεια του έργου θα επεκτείνεται για ένα (1) χρονο ανά πεδίο.

Απαραίτητα προσόντα:
1. GW-Basic
2. Fortran,
3. Logo
4. Γραφή
5. Ανάγνωση
6. Αριθμητική
7. Ξάδελφος

Θα συνεκτιμηθούν επίσης: TCP/IP, OLAP, J2EE, CORBA, γνώσεις Κινεζικής (Mandarin) και κατοχή διπλώματος χειρισμού πυρηνικού αντιδραστήρα. Τα αναφερόμενα δεν αποτελούν άμεσες απαιτήσεις για την πρόσληψη της θέσης, παρά μόνο αν δεν καλύπτεται το κριτήριο (7).

Ο συντάκτης της εν λόγω αγγελίας δεν ανακαλύφθηκε ποτέ, λόγω του οτι πιθανώς κάλυπτε και ο ίδιος το κριτήριο (7).

 

ΑΓΓΕΛΙΑ #3.
Ιδιωτική εταιρία αναζητά νέους, ταλαντούχους και διορατικούς συνεργάτες.

Υπεύθυνος Τηλεπαθητικής Ανάπτυξης (ΚΩΔ. GUESS-000)
Ο υποψήφιος θα πρέπει να ενεργεί διαισθητικά αντιλαμβανόμενος τις προθέσεις των προϊσταμένων του πριν αυτοί τις εκφράσουν και να προχωρεί σε υλοποιήσεις με μηδενικό κόστος.

Απαραίτητα προσόντα: Χειρομαντεία, ωοσκοπία, ταρώ, τασίγμα.
Προαιρετικά: Γνώσεις οικονομικών του χάους, παραψυχολογία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να σκεφτούν μόνοι τους τα υπόλοιπα απαιτούμενα προσόντα και να προβλέψουν το που θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την ημ/νία που σωστά μαντέύουν οι υποψήφιοι.

Ο συντάκτης της εν λόγω αγγελίας καταδικάστηκε σε συνεχείς υπερωρίες και εργασία τα Σαββατοκύριακα και αναγκάστηκε δια της βίας να γράψει μια γλυκανάλατη καταχώρηση για "self-motivated", "δυναμικούς" και "φιλόδοξους" υποψήφιους νέους συνεργάτες.

 

ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΤΕ.
Happy job hunting. :)