INTERLUDE: Η Τρια Κιλά Κώδικα ΑΕ στο Microsoft Launch Event!

0

Γραφεία της Τρια Κιλά Κώδικα ΑΕ, μια εβδομάδα πρίν το Launch Event. Ο Ζαχαρίας κάνει ενθουσιώδη, ταχύτατη είσοδο και κατευθύνεται ως πύραυλος στο meeting room οπου έχει μαζευτεί όλος ο καλός ο κόσμος περιμένοντας να δει γιατί τους κάλεσε εκεί:

ΔΤΦ: Παιδιά, το DotNetZone.gr θα έχει περίπτερο στο Launch Event της Microsoft Hellas για τη νέα πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού! Θα παρουσιάσουν και το Visual Studio 2005! Θα πάμε;
ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΞΕΡΟΛΑΣ (R&D Manager, ο γνωρίζων το σύμπαν - νομίζει): Εγώ τα ξέρω όλα αυτά. Τα έχω κάνει. Αμα θέλετε να σας τα πω εγώ να μην χάνετε το χρόνο σας. Θα δείξουν κάτι αηδίες, Ριφάκτουρινγκ και Τι-Σιστεμ και κατι άλλα πραγματάκια, νομίζω θα τα δείξουν κάποιοι Τζένη-Ερικ...
ΔΤΦ: Generics Απόλυτε, Generics...
ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΞΕΡΟΛΑΣ: Ναι. Αυτο. Πως λεγεται. Κουταμάρες. Και θα μιλήσει λέει και ένας τύπος που καπνίζει πολύ και είναι ΑΝΕΤΑ λέει, για Ασπιρίνετ. Ειναι καινούριο αυτό το Ασπιρίνετ; Να παω να ακούσω ένα καπνιστή να μιλάει για χαπάκια;
ΔΤΦ: (Αναστεναγμός) Καπνιάς, Απόλυτε...Γιώργος Καπνιάς. Ειναι INETA Group Leader και θα μιλήσει για ASP.NET.
ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΞΕΡΟΛΑΣ: Και ένας άλλος, λέει, που όλο μαλώνει, και θα πει για τετραγωνισμό του κύκλου διαβάζοντας από το Ευαγγέλιο. Ειναι δυνατόν να είναι θρήσκος, μαθηματικός και βάνδαλος μαζί;
ΔΤΦ: (Αρχίζει να χάνει την ψυχραιμία του) Ο άλλος που λες είναι ο Patrick Malone, Developer Evangelist και θα μιλήσει για τον κύκλο ΖΩΗΣ των ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ.
ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΞΕΡΟΛΑΣ: Αυτό εννοούσα. Ποιόν κύκλο ζωής; Εμείς τα ξέρουμε αυτά. Φτιάχνεις την εφαρμογή μολις πει οκ ο πελάτης, ΜΕΤΑ παίρνεις τις προδιαγραφές και την ξαναφτιάχνεις, και στο τέλος παραδίδεις το 50% της εφαρμογής στο 150% του χρόνου και ο πελάτης μένει ικανοποιημένος. Σιγά τη μεθοδολογία που θα μας πει αυτός ο Μανώλης.
ΔΤΦ: Malone, Απόλυτε....λοιπόν, τι λέτε;

ΠΟΛΥΞΕΡΟΣ ΤΟΘΕΛΩΧΘΕΣ (Project manager, ο αγχώνων τους developers): Χμναι, αλλατοprojectτουπελατηεχεικαθυστερησεικαι...

ΧΟΝΤΡΟΛΕΦΤΑΣ ΥΠΟΣΧΕΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αφεντικό, ο μασών τα μερίσματα): Πολύξερε,Απόλυτε, αφήστε τις κουταμάρες. Θα κλεισουμε συμφωνίες. Θα κλέψετε ιδέες. Θα υπογράψετε συμβόλαια! Θα βγάλουμε λεφτά! Μπορεί να βγάλουμε ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ λεφτά ωστε να μπορέσετε να πληρωθείτε τα δώρα σας για τα Χριστούγεννα!

(απόλυτη σιωπή)

ΧΟΝΤΡΟΛΕΦΤΑΣ ΥΠΟΣΧΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΥΤΑ τα Χριστούγεννα!

(αναφωνήματα ενθουσιασμού, δέους και έκστασης ακούγονται από όλους τους συμμετέχοντες στο meeting)

ΔΤΦ: (Ενθουσιασμένος, προσπαθεί να υποστηρίξει την ιδέα) Εεε, ναιναι, φυσικά! Τετοια πράγματα συμβαίνουν μια φορά στο τόσο, δεν πρέπει να το χάσουμε!

ΧΟΝΤΡΟΛΕΦΤΑΣ ΥΠΟΣΧΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εξάλλου, ο Ζαχαρίας θα καλύψει τις χαμένες ανθρωποώρες, έτσι δεν είναι Ζαχαρία;
ΔΤΦ: ...
ΠΟΛΥΞΕΡΟΣ ΤΟΘΕΛΩΧΘΕΣ: (Σαρδόνιο χαμόγελο) Φυσικά, ο Ζαχαρίας μπορεί να δουλέψει Σαββατοκύριακα, αργίες και μεταμεσονύχτια, άλλωστε πρώτα από όλα τα deadlines και η εταιρία!
ΔΤΦ: (Αμήχανος) Εεεεεε....

ΤΟΥΛΑ (Από το Ασχετούλα, Junior Project Manager, η γοητεύων το Ζαχαρία): Εγώ νομίζω οτι θα πρέπει να πάμε για να μάθουμε τους καινούριους ΚΩΔΙΚΕΣ και τα ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΠΡΟΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.
ΔΤΦ: Ναι, σωστά, αλλα για τις υπερωρίες θα ήθελα να πω....

ΨΗΛΟΜΥΤΗΣ ΜΕΜΑΣΤΕΡ (Εκ σχολής του εξωτερικού, junior developer, ο αγνοών πλήρως και καθολικά οτιδήποτε τεχνολογία ξεκίνησε μετά το 1970): Τι είναι αυτό το Visual Studio; Νεο περιβάλλον για τη Lisp; Αμα είναι να πάω κι εγω.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: ΕΣΥ ΨΗΛΟΜΥΤΗ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΒΓΑ ΣΟΥ!

ΔΤΦ: Λοιπόν, θα πάμε;
ΠΟΛΥΞΕΡΟΣ ΤΟΘΕΛΩΧΘΕΣ: Ομως αν χαθούν ανθρωποωρ...
ΔΤΦ: (Πηγαίνει προς το computer room) Πολύξερε έλα λίγο στο computer room να σου πω κατι ιδιαιτέρως.
ΠΟΛΥΞΕΡΟΣ ΤΟΘΕΛΩΧΘΕΣ: Ερχομαι.

(Η πόρτα του computer room κλείνει)
...
...
...
ΠΑΦ!

(Η πόρτα του computer room ανοίγει)

ΔΤΦ: (Με ύφος ευτυχισμένης κατσίκας μετά από μηρυκαστικό session) Ο Πολύξερος συμφωνεί να πάμε όλοι, και αν χρειαστούν υπερωρίες να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις που θα έχει αποκτήσει για να συνεχίσει ο ίδιος τον κώδικα.
ΤΟΥΛΑ: Ο Πολύξερος που είναι;
ΔΤΦ: Ψαχνει να βρεί ενα δυο δοντια που έχασε πριν απο λίγο χτυπώντας ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ στο rack και θα έρθει. ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΑΜΕ;

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ LAUNCH EVENT!

ΨΗΛΟΜΥΤΗΣ ΜΕΜΑΣΤΕΡ: (Χαμηλόφωνα) Κι εγω;
ΔΤΦ: Κι εσύ! Ο Πολύξερος εκδήλωσε ενδιαφέρον για να ασχοληθεί ερασιτεχνικά με την τακτοποίηση αποθηκών κατά τον ελεύθερο χρόνο του. Ενδιαφέρον hobby!