Πλήρης οδηγός αναβάθμισης στα Windows 10

0

 

Πασχίζετε να βρείτε τον πληρέστερο οδηγό αναβάθμισης στα Windows 10; Εχετε μπερδευτεί από όλα όσα λέγονται εκεί έξω; Μην φοβάστε! Η Τρία Κιλά Κώδικα βρίσκεται ένα βήμα πιό μπροστά και συνέθεσε τον ΑΠΟΛΥΤΟ οδηγό για να μην χρειάζεται να κοιτάξετε πουθενά αλλού!

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

“Μα πού είναι το εικονάκι που βγαίνει κάτω δεξιά με το σηματάκι το παραθυράκι που μου λένε όλοι;”

Κλείστε αυτή τη σελίδα και επιστρέψτε σε ο,τι κάνατε μέχρι τώρα με τα Windows 95 σας ή το Mac OS σας. Αν είστε πεπεισμένοι ότι δεν έχετε Windows 95 ή Mac OS και κανένας δεν μπορεί να σας μεταπείσει, αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια εγγραφόμενοι σε σεμινάρια βασικής χρήσης Η/Υ. Αν πιστεύετε ότι δεν χρειάζεστε τέτοιου είδους βοήθεια, είναι πιθανότατα γιατί διαβάζετε αυτόν τον οδηγό από εκτύπωση και δεν έχετε καν υπολογιστή, οπότε σταματήστε να διαβάζετε τώρα.

ΒΗΜΑ 1

Προσπαθήστε να τρέξετε την αναβάθμιση μέσα από το Windows Update.

ΒΗΜΑ 2

Αν διαβάζετε αυτό, μάλλον η αναβάθμιση μέσα από το Windows Update δεν πέτυχε, γιατί το σύστημα έπρεπε πριν από τα Windows 10 να εγκαταστήσει ένα security update για την τρίτη επιλογή του μενού Help του Microsoft Powerpoint 2010, το οποίο απέτυχε κυρίως γιατί δεν έχετε Powerpoint 2010, αλλά παρ’όλα αυτά το σύστημα έχει μουλαρώσει και δεν σας αφήνει να πάτε παρακάτω. Εναλλακτικά, μπορεί όλα τα updates να έχουν εγκατασταθεί σωστά αλλά να μην πατήσατε το Install Now σε ζυγό δευτερόλεπτο που να διαιρείται με το 8 (ναι, είναι προαπαιτούμενο).

ΒΗΜΑ 3

Κλάψτε (λίγο).

ΒΗΜΑ 4

Κατεβάστε το ISO ή τρέξτε το εργαλείο δημιουργίας media που δίνει η Microsoft ή τέλος πάντων κάντε ο,τι καταλαβαίνετε στα ίδια πλαίσια. 

ΒΗΜΑ 5

Διαπιστώστε ότι δεν έχετε ιδέα για το τι ακριβώς πραγματεύεται το Βήμα 4. 

ΒΗΜΑ 6

Ενοχλήστε χαρακτηριστικά όλες τις επαφές σας στο Facebook που υποψιάζεστε ότι έχουν έστω και επιδερμική γνώση με νέες τεχνολογίες (τεχνικούς μηχανών καφέ, υδραυλικούς, μηχανικούς αυτοκινήτων) ρωτώντας την άποψή τους “γιατί είναι πιό έμπειροι από εσάς και ξέρουν”. Αγνοήστε τις τυχόν χυδαίες βρισιές που είναι πιθανόν να εισπράξετε. Αν δεν πετύχει το εγχείρημα, καταφύγετε στην κλήση στο κινητό οποιουδήποτε ατομου γνωρίζετε που κάποια στιγμή είχε Windows, ακόμα και αν έχετε να μιλήσετε 15 χρόνια γιατί σας είχε φάει τη γκόμενα όταν ήσασταν στο Λύκειο. Συνεχίστε να αγνοείτε άσχετες παρατηρήσεις τύπου “είναι 3 η ωρα το πρωι, ηλίθιε”. 

ΒΗΜΑ 7

Αφού βρείτε κάποιον να σας εξηγήσει χωρίς να υποστείτε έντονες σωματικές ή/και ψυχολογικές βλάβες,, ξεκινήστε περιχαρείς την εγκατάσταση

ΒΗΜΑ 8

Ξαναβρείτε κάποιον να σας εξηγήσει γιατί τα Windows σας λένε οτι δεν θα κρατήσουν καμία εφαρμογή από αυτές που είχατε εγκατεστημένες γιατί “η εγκατάσταση γίνεται σε διαφορετική γλώσσα από αυτήν που έχετε ήδη στο λειτουργικό σας”. Εναλλακτικά, συνεχίστε την εγκατάσταση και μετά πάρτε σβάρνα τα social media ποστάροντας άκρατη κλαψούρα του τύπου “τα Windows μου σβήσανε τα παιχνίδια μουουουου”. Ξέρετε να διαβάζετε, ε;

ΒΗΜΑ 9

Συγχαρητήρια, κάποιος πονόψυχος αποφάσισε να σας βοηθήσει και να σας πει τι θα κάνετε! Ευχαριστήστε τον, δώστε το όνομά του στο πρώτο σας παιδί, ξαναξεκινήστε την εγκατάσταση και αναμένετε.

ΒΗΜΑ 10

Βγείτε να φάτε κάτι όσο διαρκεί η εγκατάσταση.

ΒΗΜΑ 11

Φάτε κάτι ακόμα. Μετά το φαγητό, βρείτε μια μυρμηγκοφωλιά και αρχίστε να μετράτε τα μυρμήγκια που μπαινοβγαίνουν σε αυτή. Μη σταματήσετε πριν μετρήσετε 1000. Προσέξτε μην μετρήσετε το ίδιο μυρμήγκι δύο φορές.

ΒΗΜΑ 12

Πηγαίνετε και για ένα καφέ.

Παραγγείλετε Cappuccino Freddo μέτριο ντεκαφ με μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη, αφρόγαλα με φρέσκο γάλα 2% λιπαρά, μονό αριθμό παγακίων, κανέλα τσιμπημένη στην κορυφή και νερό πηγής. Αν δεν πέσετε θύμα βίαιου ξυλοδαρμού από τον μπαρίστα, θα δώσετε αρκετό χρόνο στα Windows να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

ΒΗΜΑ 13

Διαβάστε τα άπαντα του Stephen King, δύο φορές. Αν ακόμα περιμένετε, ξεκινήστε τα άπαντα του Terry Pratchett ή δείτε το Stargate SG-1 (10 κύκλοι) από την αρχή, σημειώνοντας όλα τα σημεία στα οποία ο Richard Dean Anderson αναφωνεί “for crying out loud”.  Με λίγη καλή τύχη θα ολοκληρώσετε με επιτυχία.

ΒΗΜΑ 14

Τα Windows 10 στήθηκαν! ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Κάντε login!

ΒΗΜΑ 15

Θαυμάστε το καινούριο UI για 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα πριν απολαύσετε την πρώτη σας Windows 10 Blue Screen of Death επειδή τα Windows αποφάσισαν να εγκαταστήσουν ένα driver για κάτι που δεν έχετε αλλά αυτά νομίζουν ότι έχετε και που δημιουργεί προβλήματα σε κάτι που έχετε αλλά αυτά νομίζουν οτι δεν έχετε, χωρίς φυσικά να σας ρωτήσουν, γιατί τι ξέρετε εσείς;

ΒΗΜΑ 16

Αφού ξεπεράσετε τα προβλήματα με κανα-δυο safe mode reboots, ψυχολογική υποστήριξη και σκάσιμο πακτωλού χρημάτων σε εξειδικευμένο τεχνικό, απολαύστε το καινούριο σας λειτουργικό!

ΒΗΜΑ 17 

Α, σας ζητάει key, ε; ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ τα είχατε πουλάκια μου τα προηγούμενα Windows;

ΒΗΜΑ 18

Αρχίστε πάλι να βομβαρδίζετε όλες τις επαφές σας σε Facebook, Skype, Email και SMS ζητώντας τους να σας πούν “τι πρέπει να κάνετε για να αναβαθμίσετε τα πειρατικά σας Windows χωρίς να πληρώσετε”. Αγνοήστε όλες τις απαντήσεις τύπου “να πληρώσετε” και συνεχίστε να ενοχλείτε τους πάντες αδιακρίτως. Εναλλακτικά, πάρτε τηλέφωνο τον πιτσιρικά που σας είχε στήσει τα προηγούμενα Windows να τον ρωτήσετε αν έχει κανένα spare key. Δεν έχει σημασία που πλέον είναι 45 χρονών, παντρεμένος, με 4 παιδιά. Πιτσιρικάς είναι στο μυαλό σας ακόμα.

ΒΗΜΑ 19

Ανεχθείτε παραινέσεις φίλων σας που βρήκαν την υπέρτατη ευκαιρία να σας προσηλυτίσουν σε άλλες πλατφόρμες, προτείνοντάς σας π.χ. να στήσετε Debian ακόμα και αν εσείς βρίσκεστε σε στάδιο τεχνογνωσίας τέτοιο που όταν σας λέει κάποιος να κάνετε κλικ κάπου ρωτάτε με φυσικότητα “αριστερό;”

ΒΗΜΑ 20

Αφού καταλάβετε επιτέλους οτι ΤΙΠΟΤΑ δεν θα κάνει μαγικά τα πειρατικά σας Windows να γίνουν νόμιμα, πληρώστε επιτέλους για να τα αγοράσετε ή μείνετε στην παλιά σας έκδοση και μην αναβαθμίζετε. Η υποκύψτε στις παραινέσεις του βήματος 19, στήστε Debian και τα λέμε σε 5-6 χρονάκια που θα ξαναβγείτε από το σπίτι. Καλή τύχη.

ΒΗΜΑ 21

(Αν δεν χρειάστηκε να ακολουθήσετε το βήμα 17 και κάτω, συγχαρητήρια!) Τα Windows 10 σας είναι πλέον εγκατεστημένα και μπορείτε να απολαύσετε με την άνεσή σας το υπέροχο καινούριο Start Menu που δεν γίνεται εύκολα resize οριζοντίως και που χάνει τα εικονίδιά του όταν έχει ανοίξει Universal App από πίσω. Δεν είναι τίποτα, αναμένετε το update μεγέθους 1GB που θα βγει την ερχόμενη εβδομάδα και τα Windows θα κατεβάσουν και θα εγκαταστήσουν χωρίς να σας ρωτήσουν, κάνοντας αυτόματα reboot την ώρα που θα βλέπετε την αγαπημένη σας ταινία, 3 λεπτά πριν αυτή τελειώσει.

 

(Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το παραπάνω κείμενο είναι απόλυτα χιουμοριστικό. Γράφτηκε από τον πρόσφατα ΝΟΜΙΜΑ αναβαθμισμένο σε Windows 10 υπολογιστή μου και αν και όντως συνάντησα κάποια προβληματάκια κατά την αναβάθμιση δεν υπήρξε τίποτα που να μην επιλυθεί επιτυχNO CARRIER @..3242#$@%$#@#$#@@@@@@@

 

Σχόλια (13) -